Uită de siluetă pentru câteva clipe și gândește-te și la modul în care îți afectează creierul alimentele pe care le consumi.
1. Tofu
Controversele legate de soia continuă în urma unui studiu publicat în revista Dementia and Geriatric Cognitive Disorders, care a identificat o legătură între consumul ridicat de tofu (de mai mult de 9 ori pe săptămână) și un risc crescut de probleme cognitive și pierderi de memorie.
2. Sodiul
Toată lumea știe că un nivel crescut de sodiu duce la hipertensiune și boli cardiovasculare. Un studiu canadian a scos la iveală că excesul de sodiu din organism afectează și abilitățile cognitive. Stuudiul a fost publicat în revista medicală Neurobiology of Aging.
3. Grăsimile trans
Pe lângă faptul că sunt dușmanii inimii, grăsimile trans pot distruge și creierul. Un studiu publicat în revista PLoS One a arătat că un consum crescut de grăsimi trans duce la probleme de memorie.
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…