Pâinea albă, carnea procesată sau popcornul la microunde sunt adevărate pericole pentru sănătate și dacă sunt consumate în exces cresc considerabil, riscul de cancer.
Popcornul la microunde
Olga Naidenko, specialist în toxicologie spune că ambalajul conține substanțe periculoase pentru sănătatea noastră. Acest lucru poate avea ca rezultat infertilitatea, dar și apariția cancerului hepatic, testicular și pancreatic. În urma acțiunii microundelor, aceste substanțe chimice se evaporă și trec în floricelele de porumb pe care le mâncăm. Vinovat este acidul perfluoroctanic, care rămâne în corp și se acumulează acolo timp de mai mulți ani.
Roșiile la conservă
Sucul de roşii şi roşiile la conservă sunt nocive. Conservele conţin estrogen sintetic, care poate cauza infertilitate, boli de inimă și cancer. Mai bine alegi pe cele conservate la sticlă, sau, de ce nu, le poţi prepara chiar tu acasă.
Carnea procesată
Consumul de carne procesată, precum cârnați, salam sau slănină, poate crește riscul apariției cancerului pancreatic, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi.
Rezultatele studiului arată că persoanele care mănâncă 50 de grame de carne procesată zilnic au un risc cu 19% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic, iar în cazul cele care consumă peste 100 de grame, riscul de a suferi de cancer la pancreas se dublează.
Pâinea albă
Studiile au demonstrat in repetate randuri ca painea alba creste riscul imbolnavirii de cancer, afecteaza digestia si ingrasa. In urma proceselor de obtinere a fainii albe rafinate aproape toti nutrientii si fibrele din cereale se pierd. Ceea ce a ramas este spalat cu agenti chimici (printre care oxid de azot si clor) si uscat la temperaturi ridicate, pierzandu-se in acest fel multe componente hranitoare.
Comparativ cu cerealele din care a fost obtinuta, faina rafinata ajunge sa detina in final 50% mai putin calciu si potasiu, 70% mai putin fosfor si cu 92% mai putin magneziu.
Painea alba are de asemenea un indice glicemic ridicat comparativ cu graul, ceea ce inseamna ca mareste rapid cantitatea de zahar din sange. Carbohidratii sunt descompusi cu rapiditate in procesul digestiei iar in consecinta glucoza din organism creste in acelasi ritm.
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…