Sari la conținut

Pate de ficat de pui făcut în casă. Rețetă rapidă, sănătoasă și gustoasă

pate facut in casa
sursa foto unsplash
retete

Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de pate de casă.

Ingrediente pentru pate de pui:

  • 500 g ficat de pui
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 20 g unt
  • sare
  • piper negru
  • cimbru
  • 100 ml lapte proaspăt

A se vedea, de asemenea.

Preparare:

Se toacă mărunt o ceapă și câțiva căței de usturoi.

Se încinge uleiul și untul într-o tigaie largă, se prăjesc ceapa și usturoiul timp de câteva minute.

Se adaugă măruntaiele și se fierb timp de 3-4 minute. Se lasă pe foc pentru încă 3-4 minute.

La final se adaugă sare, piper și cimbru uscat. Se amestecă, se ia de pe foc și se lasă măruntaiele să se răcească.

Apoi se pun într-un blender cu laptele proaspăt și se mixează până se omogenizează.

Cum să faci o varză murată perfectă? Rețetă din caietul bunicii

Este acea perioadă a anului în care gospodinele își suflecă mânecile și se apucă să facă tot felul de minunății de iarnă. Și știți că nu există mâncare mai delicioasă decât cea făcută în casă. Dacă ești un fan al rețetelor uitate pe care bunicile noastre le-au ținut secrete mult timp, atunci varza roșie murată va reuși să te impresioneze. Se dovedește divin de delicioasă și merită să ajungi la această rețetă.

Cum să prepari cea mai delicioasă varză roșie?

  • 1 varză roșie
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 1/2 linguriță oțet din cidru de mere
  • 1 linguriță apă
  • 1 linguriță zahăr
  • 3 lingurițe de sare
  • 1 linguriță semințe de chimen

Cum se prepară varza:

Începeți prin a tăia varza și ceapa. Varza trebuie să fie în fâșii subțiri, iar ceapa trebuie să fie cât mai adâncă.

Se pregătește o cratiță mare în care să se încingă mai întâi uleiul, apoi se adaugă ceapa și se gătește până se înmoaie. Se adaugă varza. Când începe să se înmoaie, adăugați oțetul de mere, zahărul, sarea și semințele de chimen. Se toarnă apa și se mărește focul.

Se fierbe amestecând constant. După 4-5 minute, se mai adaugă puțină sare și se amestecă în continuare timp de încă 5 minute.

Îndepărtați cratița de pe foc și scurgeți excesul de apă. Varza dvs. este gata de consum.

Dacă doriți să o păstrați pentru lunile de iarnă, măriți cantitățile de ingrediente. Transferați varza roșie preparată în borcane și sterilizați timp de câteva minute. Apoi răciți și depozitați într-un loc răcoros, aerisit și ferit de lumina soarelui.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel