Din cuprinsul articolului
Pastilele contraceptive masculine: pot ajuta la controlul numărului de spermatozoizi?
Au dispărut vremurile în care pilulele contraceptive, o combinație de hormoni care ajutau la prevenirea sarcinilor nedorite sau la tratarea sau gestionarea sindromului ovarului polichistic, erau considerate un lucru doar pentru femei.
Pastilele contraceptive masculine: pot ajuta la controlul numărului de spermatozoizi?
Acum, conform unui studiu recent, două pilule experimentale contraceptive masculine au fost considerate eficiente pentru scăderea nivelului de testosteron fără efecte secundare.
DMAU și 11 beta-MNTDC fac parte din androgenii progestativi care suprimă nivelul de testosteron pentru a scădea numărul de spermatozoizi. Dezvoltarea unei astfel de metode contraceptive poate ajuta la îmbunătățirea opțiunilor de reproducere pentru a reduce incidența sarcinilor neintenționate.
Dr. Gandhali Deorukhkar, medic consultant ginecolog la Spitalul Wockhardt, a vorbit despre contraceptivele masculine, doza lor sigură și efectul asupra sănătății bărbaților.
„Pilulele contraceptive pentru bărbați aparțin unei clase de medicamente numite androgeni progestativi. Aceste medicamente luate ca pastile de 400 mg zilnic suprimă nivelul hormonului testosteron la bărbați, ceea ce, la rândul său, poate ajuta la scăderea numărului de spermatozoizi.
Există cercetări în desfășurare și promițătoare cu privire la acest tip de pastile. Ar putea fi dificil să accepți acest lucru și efectele secundare ușoare pe care le pot întâlni.
În prezent, prezervativele și vasectomia sunt singurele 2 opțiuni pe care le au bărbații în scopuri contracepționale”, a explicat expertul.
75% dintre bărbații care au luat medicamentul activ au spus că ar fi dispuși să utilizeze pastilele în viitor
Pentru studiul asupra contraceptivelor masculine, experții au ales 96 de bărbați sănătoși în două studii clinice de fază 1.
În toate aceste studii, bărbaților li s-au administrat aleatoriu două până la patru pastile orale din placebo activ timp de 28 de zile.
După șapte zile, nivelul de testosteron a scăzut sub intervalul normal la cei care au luat un medicament activ.
Iar cei care au luat placebo au văzut că nivelul lor de testosteron era în limitele normale.
În concluzie, 75% dintre bărbații care au luat medicamentul activ au spus că ar fi dispuși să utilizeze pastilele în viitor, spre deosebire de 46,4% care au optat pentru placebo.