Sari la conținut

Paște 2025. „Tradiții și Flori de Sărbători”. Uite când începe evenimentul

Traditii
Sursă foto: Primăria Municipiului București
Paște 2025

Paște 2025. Anul acesta, Bucureștiul celebrează tradițiile și meșteșugurile autentice! Evenimentul Tradiții și Flori de Sărbători începe pe 12 aprilie, în Parcul Regele Mihai I.
Tradiții și Flori de Sărbători, în perioada 12 – 21 aprilie 2025, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) – intrarea Charles de Gaulle. Bucureștenii și turiștii sunt invitați să descopere tradiții autentice și să se bucure de o atmosferă festivă alături de cei dragi, zilnic, în intervalul orar 10:00 – 21:00. Intrarea este liberă.

Devenit o tradiție a Capitalei, acest eveniment cultural dedicat sărbătorilor de Florii și de Paște, destinat întregii familii, valorifică arta populară și tradițiile autohtone, reunind meșteșugari din toate zonele etnografice ale României, creatori urbani, producători locali și diverse activități artistice și recreative – spectacole de teatru, ateliere de creație și de reciclare, artiști animatori, recitaluri instrumentale și muzică ambientală.

Târg de meșteșug, creație și produse culinare autohtone

traditii paste 2025
Sursă foto: Inquam Photos / Ghita Porum

Târgul tradițional de Paște va reprezenta și anul acesta un bun prilej de a descoperi obiecte autohtone realizate cu migală, produse hand-made ale creatorilor urbani, preparate ale producătorilor locali și meșteșuguri transmise din generație în generație. În fiecare zi, între orele 10:00 și 21:00, la cele peste 70 de spații expoziționale din cadrul evenimentului, vizitatorii vor fi întâmpinați cu o diversitate de creații (ouă încondeiate, ii și costume tradiționale, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, ornamente din pănușă, lumânări, lavandă, flori, cosmetice, accesorii și bijuterii, jucării, decorațiuni pentru casă și pentru masa de Paște) și cu produse culinare variate (cozonaci, pască, prăjituri de casă, gogoși, înghețată, turtă dulce, miere, dulcețuri, sucuri naturale, ciocolată, zacuscă etc.).

Demonstrații de meșteșuguri

De asemenea, timp de 10 zile, meșteri populari vor dezvălui secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să vadă demonstrații de încondeiere a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni din pănușă, de prelucrare a sticlei, a lemnului și a pielii pentru obținerea unor obiecte care îmbină funcționalitatea cu estetica și care oferă o fereastră către patrimoniul cultural al diverselor regiuni.

Tradiții și Flori de Sărbători

Demonstrațiile de meșteșuguri oferă vizitatorilor ocazia unică de a explora arta tradițională românească și tehnicile ancestrale de lucru, folosite cu măiestrie de meșterii prezenți în cadrul evenimentului Tradiții și Flori de Sărbători.

Participanții vor putea nu doar să observe, ci și să interacționeze cu aceștia, târgul creând o conexiune autentică între public și universul tradițional românesc, în timp ce oferă o experiență educativă și captivantă. Astfel, demonstrațiile devin mai mult decât simple prezentări – ele reprezintă o invitație la redescoperirea frumuseții meșteșugurilor care definesc identitatea culturală a poporului român și o celebrare a artei.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel