Din cuprinsul articolului
Părinți, îndemnați-vă copiii să iasă afară, la joacă! Lipsa activității fizice în copilărie, risc de boli mortale mai târziu, în viață
Un stil de viață sedentar în timpul copilăriei crește riscul de atacuri de cord și accident vascular cerebral mai târziu în viață, potrivit unui studiu recent.
Cercetătorii au descoperit că lipsa activității fizice în copilărie a crescut riscurile de atac de cord mai târziu în viață, chiar și la cei cu greutate normală și tensiune arterială.
„Toate acele ore de timp petrecut pe ecran la tineri conduc către o inimă mai grea, despre care știm din studiile la adulți că crește probabilitatea de atac de cord și accident vascular cerebral.
Copiii și adolescenții trebuie să se miște mai mult pentru a-și proteja sănătatea pe termen lung”, a spus. autorul studiului, Dr. Andrew Agbaje, de la Universitatea din Finlanda de Est.
Echipa a evaluat 766 de copii și le-a cerut să poarte un smartwatch cu un tracker de activitate timp de șapte zile când aveau 11 ani. Același studiu a fost repetat când participanții aveau 15 și 24 de ani.
Copiii erau sedentari în medie 362 de minute pe zi când aveau 11 ani. Aceasta a crescut cu o medie de 169 de minute pe măsură ce au ajuns la vârsta adultă tânără (24).
„Copiii erau sedentari mai mult de șase ore pe zi, iar acest lucru a crescut cu aproape trei ore pe zi până la vârsta adultă tânără”, a spus Agbaje.
Când participanții aveau 17 și 24 de ani, cercetătorii au evaluat greutatea ventriculului stâng al inimii lor folosind ecocardiografie, un tip de scanare cu ultrasunete. Ei au analizat apoi asocierea dintre nivelul de inactivitate în timpul vârstei de 11 până la 24 de ani și măsurătorile cardiace între 17 și 24 de ani, după ajustarea altor factori, cum ar fi fumatul, grăsimea corporală și tensiunea arterială.
„Studiul nostru indică faptul că acumularea timpului inactiv este legată de afectarea inimii, indiferent de greutatea corporală și tensiunea arterială”, a menționat Agbaje.
Descoperirile sugerează că o creștere cu un minut a timpului sedentar între 11 și 24 de ani are ca rezultat o creștere cu 0,004 g/m a masei ventriculare stângi între 17 și 24 de ani.
„Părinții ar trebui să încurajeze copiii și adolescenții să se miște mai mult, scoțându-i la plimbare și limitând timpul petrecut pe rețelele sociale și jocurile video. Așa cum a spus odată Martin Luther King Jr.: „Dacă nu poți zbura, fugi. Dacă nu poți fugi, mergi. Dacă nu poți merge, târăște-te. Dar, prin toate mijloacele, continuă să te miști”, a adăugat el.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…