Din cuprinsul articolului
Părintele Cleopa, rugăciune în 13 cuvinte de mare putere. „Minunile vor apărea în viața ta dacă o rostești”.
Părintele Cleopa ne învață rugăciunea în 13 cuvinte, adresată îngerului păzitor pe care fiecare credincios l-a primit atunci când a fost botezat. Se spune că citită zilnic, rugăciunea poate aduce minuni în viața celui care crede în asta.
Părintele Cleopa, rugăciune în 13 cuvinte de mare putere
Îngerul pe care îl avem de la Sfântul Botez are mare putere. De aceea, când vă rugați acasă, după ce ați terminat rugăciunile, să faceți și câteva închinăciuni la îngerul pe care-l aveți de la Botez și să ziceți așa:
„Sfinte îngere, păzitorul vieții mele, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru mine, păcătosul (păcătoasa)!”
„Pentru că acest înger, nu numai că ne pazește acum, dar el ne păzește și în vremea morții, el călătorește cu noi prin vămile văzduhului, până la 40 de zile, și îl avem de la dumnezeiescul Botez mare ocrotitor. Dacă nu ar fi el, diavolul ar face cu noi ce ar vrea”, obișnuia să spună părintele Cleopa, potrivit ortodoxia.me.
Rugăciune către sfântul înger păzitor
Sfinte ingere, cel ce stai inaintea patimasului meu suflet si al vietii mele celei ticaloase, nu ma lasa pe mine, pacatosul, nici nu te departa de mine pentru neinfranarea mea. Nu da loc diavolului celui viclean, ca sa-mi stapaneasca cu silnicie acest trup muritor.
Intareste mana mea cea slaba si neputincioasa si ma indrepteaza la calea mantuirii. Asa, sfinte ingere al lui Dumnezeu, pazitorul si acoperitorul sufletului si al trupului meu celui ticalos, iarta-mi toate cu cate te-am mahnit in toate zilele vietii mele si orice am gresit in aceasta zi.
Acopera-ma in aceasta noapte si ma pazeste de toata ispita celui potrivnic, ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeu; si te roaga pentru mine catre Domnul, ca sa ma intareasca intru frica Sa si vrednic sa ma arate pe mine, robul Sau, bunatatii Sale. Amin.
Cine a fost Părintele Ilie Cleopa
Părintele Cleopa (pe numele de mirean, Constantin) s-a născut într-o familie de țărani, fiind al cincilea copil din cei zece ai familiei lui Alexandru Ilie.
Urmează cursurile școlii primare din satul natal, făcând apoi trei ani de ucenicie duhovnicească la schimonahul Paisie Olaru, pustnic în Schitul Cozancea.
În decembrie 1929 se alătură obștii schitului Sihăstria, alături de fratele mai mare, Vasile. Pe 12 decembrie 1932, de ziua Sfântului Ierarh Spiridon, sunt primiți în obștea schitului. În 1935 este luat în armată, în orașul Botoșani.
În 1936 se reîntoarce la schit și este uns în monahism pe 2 august 1937, primind numele călugăresc de “Cleopa”. În iunie 1942 este numit locțiitor de egumen, din cauza stării precare de sănătate a starețului Ioanichie Moroi.
Pe 27 decembrie 1944 este hirotonit ierodiacon, iar pe 23 ianuarie 1945 este hirotonit ieromonah de către Episcopul Galaction Cordun, pe atunci stareț al Mănăstirii Neamț. Ulterior este numit oficial egumen al Schitului Sihăstria.
În 1947, Schitul Sihăstria este ridicat la rang de mănăstire, iar protosinghelul Cleopa Ilie este hirotesit arhimandrit, cu aprobarea patriarhului Nicodim Munteanu
În 1948, urmărit de Siguranță, se retrage pentru șase luni în pădurile din jurul Mănăstirii Sihăstria, iar pe 30 august 1949, arhimandritul Cleopa Ilie este numit stareț al Mănăstirii Slatina Suceava unde se transferă alături de 30 de călugări din obștea Mănăstirii Sihăstria, ca urmare a deciziei patriarhului Justinian Marina.
Întemeiază la Mănăstirea Slatina o obște care numără peste 80 de persoane. Între 1952-1954, este urmărit de Securitate și se retrage în Munții Stănișoarei, împreună cu ieromonahul Arsenie Papacioc. După doi ani este readus în mănăstire, din dispoziția Patriarhului Justinian.
În 1956, revine la metanie, iar în primăvara anului 1959, se retrage pentru a treia oară în Munții Neamțului, unde își petrece următorii 5 ani. Revine la Mănăstirea Sihăstria în toamna anului 1964, ca duhovnic al întregii obști, și povățuiește fără întrerupere atât călugări, cât și mireni, timp de 34 de ani.