Din cuprinsul articolului
Paracetamol în timpul sarcinii: afectează sau nu fătul? Explicațiile experților: administrarea de paracetamol poate împiedica copiii să…
Sarcina poate fi o provocare – atât din punct de vedere fizic cât și emoțional. Este momentul în care femeile se confruntă cu fluctuații hormonale, foame, dureri, schimbări de dispoziție, grețuri matinale și altele.
În astfel de momente, când organismul trece prin atât de multe, este posibil să se recurgă la medicamentele fără prescripție medicală, dar alegerile nu sunt întotdeauna înțelepte.
Experții spun că administrarea de paracetamol poate împiedica copiii să doarmă corect mai târziu în viață, când împlinesc trei ani sau mai mult.
În jurnalul PLOS One, experții au explicat că bebelușii expuși la acetaminofen – termenul medical folosit pentru paracetamol – în uter, au mai multe șanse să se confrunte cu probleme de atenție și de somn.
Cum declanșează paracetamolul probleme de somn la copii?
Datele din First Baby Study (FBS) au fost preluate pentru studiu și experții au intervievat femeile pe parcursul sarcinii pentru a determina ce medicamente au folosit.
Paracetamolul a fost utilizat pe scară largă pentru dureri musculare, dureri de cap, febră și infecții. Serviciul Național de Sănătate din Anglia (NHS), de pildă, afirmă că paracetamolul este sigur de utilizat în timpul sarcinii și se recomandă alăptarea.
Trecerea peste bord poate perturba dezvoltarea celulelor, provocând astfel alterarea dezvoltării fetale sau deteriorarea placentei. Cu toate acestea, nu au monitorizat efectul în ultimele săptămâni de sarcină.
În ciuda rezultatelor, experții au spus că studiul nu a concluzionat că utilizarea paracetamolului poate provoca modificări la copii în timpul sarcinii.
Cu toate acestea, invocând riscul de concentrare, somn și probleme legate de creștere, se recomandă utilizarea medicamentelor OTC (produse medicamentoase care se poate elibera fără prescripţie medicală) numai în cantități limitate în timpul gestației.
Experții au mai spus că viitoarele mame nu trebuie să își facă pres multe griji cu privire la constatările lucrării și pot continua să ia medicamentul după cum este necesar. Medicii au ținut să sublinieze că, pe de altă parte, expunerea prenatală la stresul matern poate provoca probleme de sănătate mintală la sugar și poate avea probleme legate de dezvoltarea creierului în uter.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…