Panettone este cozonacul italian extrem de apetisant, foarte bine crescut, dar pufos. De cele mai multe ori îl găsiți în varianta clasică, simplu cu stafide.
Desigur, există foarte multe variante și umpluturi, dar mulți se lasă păgubași atunci când citesc pe etichete lungul șir de aditivi, E-uri și chimicale care se regăsesc în aceste produse delicioase.
Dar poți prepara acasă un panettone gustos și sănătos, pentru weekend-uri leneșe.
Iată de ce ingrediente ai nevoie
MODUL DE PREPARARE
Dizolvă drojdia în apă caldă, în care ai adăugat zahărul. Apoi lasă această compoziție 20 de minute într-un loc cald, pentru a dospi. Apoi adăugați gălbenușurile, iaurtul, untul topit, vanilia, coaja de lămâie, un vârf de sare și treptat, cernit, făina. Frământați un aluat moale și elastic. Apoi lasă aluatul acoperit, să crească, într-un loc cald.
După ce a crescut, treci fructele uscate prin zahărul pudră, apoi încorporează-le în aluat. Pune aluatul în forma dorită, ideal este una rotundă și înaltă, pentru a căpăta forma panettone pe care o găsim în comerț. Dar îl poți lăsa și într-o cratiță rotundă, unsă cu ulei și tapetată cu făină sau îmbrăcată în foaie de copt. Pune produsul la cuptor, la 175 de grade, aproximativ 45 de minute.
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…