Panettone este cozonacul italian extrem de apetisant, foarte bine crescut, dar pufos. De cele mai multe ori îl găsiți în varianta clasică, simplu cu stafide.
Desigur, există foarte multe variante și umpluturi, dar mulți se lasă păgubași atunci când citesc pe etichete lungul șir de aditivi, E-uri și chimicale care se regăsesc în aceste produse delicioase.
Dar poți prepara acasă un panettone gustos și sănătos, pentru weekend-uri leneșe.
Iată de ce ingrediente ai nevoie
MODUL DE PREPARARE
Dizolvă drojdia în apă caldă, în care ai adăugat zahărul. Apoi lasă această compoziție 20 de minute într-un loc cald, pentru a dospi. Apoi adăugați gălbenușurile, iaurtul, untul topit, vanilia, coaja de lămâie, un vârf de sare și treptat, cernit, făina. Frământați un aluat moale și elastic. Apoi lasă aluatul acoperit, să crească, într-un loc cald.
După ce a crescut, treci fructele uscate prin zahărul pudră, apoi încorporează-le în aluat. Pune aluatul în forma dorită, ideal este una rotundă și înaltă, pentru a căpăta forma panettone pe care o găsim în comerț. Dar îl poți lăsa și într-o cratiță rotundă, unsă cu ulei și tapetată cu făină sau îmbrăcată în foaie de copt. Pune produsul la cuptor, la 175 de grade, aproximativ 45 de minute.
Dacă încă nu știi cum să scapi de bacterii, urmează acest sfat pentru a menține…
Hainele pe care le purtăm spun multe despre starea interioară a unei persoane. Dacă observi…
Mulți dintre noi obișnuim să încheiem ziua cu o ceașcă de ceai aromat, însă nu …
Fosta Vilă Regală din staţiunea Mamaia, clădire monument istoric cunoscută drept Palatul Reginei Maria, va…
Pe măsură ce anul 2024 se apropie de sfârșit, unele semne zodiacale se pot simți…
Medicul de familie Lawrence Cunningham spune că femeile adesea nu observă simptomele unui atac de…