Din cuprinsul articolului
Psihologii atrag atenția asupra dependenței dezvoltate de copii in timpul pandemiei fața de calculator și de jocurile video.
Pandemia a crescut dependența copiilor de calculator și jocuri video. Cum o gestionezi?
Școala a fost afectată în timpul pandemiei de COVID înfricoșător de mult, iar pierderile educaționale sunt foarte mari și greu de recuperat, afirmă ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.
Fenomenul de bullying în școli
Într-un interviu acordat astăzi postului Prima TV, Sorin Cîmpeanu a avertizat că există o explozie a fenomenului de bullying în școli, o multiplicare a afecțiunilor oftalmologice și a tentativelor de suicid în rândul adolescenților.
Dependența dezvoltată de copii în timpul pandemiei
Şi psihologii atrag atenția asupra dependenței dezvoltate de copii în timpul pandemiei față de calculator și de jocurile video. Unii au amenințat că se sinucid după ce le-au fost închise conturile unui joc online cu milioane de utilizatori, a declarat pentru Radio România Constanța psihologul și consilierul școlar Liliana Țepeluș.
Ce facem când copilul devine dependent?
În momentul în care un copil devine dependent de ceea ce înseamnă jocurile video, aceasta îi sfătuiește pe părinți să apeleze la o persoană de specialitate.
„Părintele poate să își dea seama, în primul rând, dacă devine irascibil, nervos, agitat, refuză să mănânce; dacă copilul în loc să iasă afară să se joace în aer liber și preferă să se joace pe o tabletă un joc, se izolează de prieteni să își pună un semn de întrebare. În momentul în care un copil devine dependent de ceea ce înseamnă jocurile video, trebuie să intervină și să apeleze la o persoană de specialitate, potrivit RRA.