Din cuprinsul articolului
Pancreatita, regim alimentar și cele mai bune ceaiuri.
Pancreatita reprezintă inflamația pancreasului, care, după ficat, este a doua cea mai mare glandă a sistemului digestiv. În cazul în care suferi de această afecțiune, este recomandat să consumi anumite ceaiuri cu efecte uimitoare în cazul pancreatitei. Și deși aceste ceaiuri nu vor vindeca boala, ele vin în completarea tratamentului, potențându-i efectele.
Aceasta inflamație poate fi o complicație a calculilor biliari, dar poate fi cauzată și de consumul de alcool, de anumite infecții virale sau de enzimele digestive.
În cazul celorcare suferă de pancreatită se recomandă regimul alimentar și vitamina E, care este un neutralizant al toxicilor radicalilor liberi ai oxigenului, vitamina B12 și vitamina PP. În plus, potrivit bzi.ro, se pot apela la mai multe ceaiuri care au efecte benefice în cazul afecţiunilor pancreasului.
Urzica stimulează secrețiile pancreatice și tocmai de aceea este recomandata mai ales în insuficiența pancreatică.
Ceaiul de ghimbir
Ghimbirul este un condiment care ajută la reducerea inflamației de la nivelul pancreasului. Acesta reduce durerea provocată de pancreatită datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante.
Ceaiul de anghinare
Anghinarea stimulează funcția pancreasului, favorizând și eliminarea toxinelor de la nivelul acestui organ.
Ceaiul de anason
O altă plantă cu efecte uimitoare în cazul pancreatitei este anasonul. Acesta stimulează funcțiile pancreasului și îmbunătățește digestia. În cazul acestui ceai este recomandată o cură de o lună, în care se beau câte două câni de ceai de anason zilnic. Atenție!!! Trebuie avut grijă ca acest ceai să fie băut întotdeauna înainte de masă.
Pancreasul nu suportă o alimentaţie excesivă cu mâncăruri gătite cu grăsime, carne roşie, produse zaharoase rafinate, sucuri sintetice, ciocolată, cafea şi, mai ales, alcooluri. Continuarea consumului de alcool intensifică durerile abdominale şi apare pericolul unor complicaţii grave.
Pancreasul poate fi dezintoxicat printr-un consum sistematic de:
În continuare, tratamentul pancreatitelor utilizează diferiţi compuşi antioxidanţi (vitaminele C şi E, caroten şi seleniu), luând câte o capsulă pe zi, timp de 5 zile pe săptămână.
Este indicat ca raţia alimentară să fie fracţionată zilnic în 5-6 mese mici de zi, uşor de digerat, pentru a nu suprasolicita funcţiile pancreasului bolnav.
Hrana se mestecă foarte bine pentru a stimula salivaţia. Aceasta este foarte importantă în cazul insuficienţei pancreatice, când digestia este deficitară şi determină o malnutriţie generală.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…