Sari la conținut

Panaceu pentru piele: Lumina roșie, tehnologia inovatoare care „șterge” ridurile și cicatricile

Având la bază o tehnologie dezvoltată în decursul a 12 ani, terapia cu lumină roșie reprezintă o soluție de ultimă generație pentru vindecarea a numeroase probleme ale pielii, dar și pentru reîntinerire. Eliminarea ridurilor fine de expresie, diminuarea ridurilor profunde, regenerarea pielii, ameliorarea cuperozei, reducerea cicatricilor și grăbirea vindecării după proceduri agresive – acestea sunt doar câteva dintre beneficiile acestei terapii inovatoare, disponibile și în România.

Omnilux Revive este astăzi standardul de aur în dermatologie pentru tratarea a numeroase afecțiuni, dar și secretul reîntineririi. Aprobată încă din anul 2005 de Agenția Americană a Alimentului și Medicamentului, fototerapia cu lumină roșie poate fi folosită în siguranță pentru grăbirea proceselor de vindecare a pielii, reducerea cicatricilor și a ridurilor și încetinirea efectelor îmbătrânirii. Pielea devine mai fermă, mai fină și vizibil întinerită după doar o săptămână de tratament, fiind și motivul pentru care este soluția preferată de multe vedete de la Hollywood. Terapia cu lumină roșie este disponibilă și în țara noastră în clinicile Biomedica și Bioderm, singurele din țară care dețin această tehnologie.

Rezervor de colagen

Cum funcționează? Lumina Omnilux Revive este absorbită adânc de moleculele pielii implicate în metabolismul celular și are ca efect stimularea producției de colagen și elastină, cât și regenerarea celulelor. Sistemul utilizează tehnologia LED și emite lumină vizibilă roșie cu o lungime de undă de 633 nm, care este însă diferită de cea a razelor UV, nocive pentru piele. Astfel, nu există niciun risc ca pacienții să dezvolte cancer de piele după efectuarea terapiei cu lumină roșie.

„Fototerapia cu lumină roșie activează metabolismul celular, accelerând astfel vindecarea pielii după peeling, a cicatricilor care rămân după intervenții chirurgicale, a cicatricilor lăsate de acnee etc. Este recomandată, de asemenea, pacienților cu calvitie/alopecie sau pacienților afectați de căderea excesivă a părului, deoarece lumina roșie stimulează celulele de la rădăcina firului, declanșând regenerarea acestuia. Este, de asemenea, recomandată ca terapie de reîntinerire, deoarece stimulează producția de colagen, având ca efect dispariția ridurilor fine, de expresie, și diminuarea celor mai profunde”, explică medicul dermatolog Mara Mihai, din cadrul clinicilor Biomedica și Bioderm.

Ajutor în tratarea cancerului de piele

Mai mult, fototerapia Omnilux Revive poate fi utilă și în tratamentul cancerelor de piele, în combinație cu substanțe fotosensibilizante, conform recomandărilor din ghidurile terapeutice internaționale.

În sezonul rece, pielea se confruntă cu o serie de probleme, se sensibilizează, se usucă sau se irită. Aparatul Omnilux Revive combate și efectele frigului: redă strălucirea tenului ferm, contribuie la regenerarea pielii după agresiunile determinate de temperaturile scăzute din timpul sezonului rece și trecerile rapide de la temperaturi înalte la temperaturi joase. „Pacienții care suferă de cuperoză/rozacee, în special, se confruntă cu probleme serioase în sezonul rece, vasele de sânge contractându-se. Terapia Omnilux Revive reglează microcirculația sângelui, ajutând pacienții să depășească această problemă”, adaugă medicul dermatolog Mara Mihai.

Toamna și iarna, cele mai bune perioade pentru fototerapie

Pentru a beneficia din plin de efectele benefice ale luminii roșii sunt necesare 2 ședințe pe săptămână, efectuate la o distanță de cel puțin 2 zile una de cealaltă. O ședință durează 20 de minute. Până acum, în clinicile Biomedica și Bioderm, peste 300 de pacienți au urmat această terapie, cu rezultate spectaculoase.

„Nu au fost raportate efecte adverse la tratament, cu excepția unor ușoare senzații de înțepătură și de căldură locală, care au durat maximum 10 minute după încheierea ședinței. Pacienții sunt încântați de rezultate și revin la noi atunci când își doresc să rezolve alte probleme apărute pe parcurs”, adaugă medicul dermatolog.

Cea mai bună perioadă pentru efectuarea fototerapiei cu lumină roșie este cea din intervalul septembrie-aprilie, mai spune medicul, care recomandă evitarea acestor terapii în lunile toride de vară. Durata tratamentului variază în funcție de afecțiunea tratată și de recomandarea dermatologului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel