Categories: Ştiri sănătate

Pacientul internat aproape o lună la ATI rupe tăcerea. Ce înseamnă să ai Covid-19, de fapt?

Sezonul sărbătorilor de iarnă este aici, însă nu cum ne așteptam. Crăciunul va fi marcat, în acest an, de o multitudine de restricții și măsuri de prevenire. Specialiștii spun că regulile sanitare impuse de autorități sunt cu atât mai importante în această perioadă, pentru a reduce riscul unui nou val de infectări. Cadrele medicale, în această iarnă, nu vor avea pauză din cauza virusului SARS-CoV-2 și le cer oamenilor să respecte toate măsurile de prevenire, întrucât spitalele și locurile ATI sunt deja suprasolicitate.

Anul acesta, cadrele medicale nu vor beneficia de zile libere din cauza pandemiei de coronavirus. În acest sens, personalul medical face apel către persoane și solicită respectarea tuturor regulilor impuse de autorități, potrivit Digi24.În acest fel, am putea diminua riscul unul nou val de infectări care să solicite si mai mult sistemul de sănătate. De asemenea, respectarea regulilor înseamnă mai puține infectări, un pas înainte și mai puțini pacienți cu experiențe cumplite. Mihail Brașoveanu, un pacient care a petrecut 28 de zile în spital, dintre care 21 la ATI, își dezvăluie propria experiență.

„Eu am avut febră. Am avut o săptămână febră și am stat acasă. În niciun caz nu m-am gândit că am COVID. Și când a început și soția să-i fie și ei rău am mers și ne-am controlat, și eu, și băiatul și soția.Este foarte greu, vă imaginați, sunt trei săptămâni, să nu-ți schimbi nici hainele de pe tine, să nu te speli, să stai și să și respiri greu. E greu, dar trebuia să vezi luminița de la capătul tunelului, pentru că altfel nu poți. Dacă nu privești lucrurile astea pozitiv, e mai greu”, a declarat pacientul, conform Digi24.

În ciuda formei grave de Covid-19, Mihail Brașoveanu a reușit să părăsească spitalul pe cont propriu, după 3 săptămâni de internare la ATI.

„Când am ieșit de acolo, asistentele și tot au zis: Ați ieșit, bravo. Probabil pe mine m-a ajutat că sunt un pozitiv, cu glume, glumeam cu fetele de acolo și probabil că asta m-a ținut. Se auzea și în celelaltte saloane pacienți care își plângeau durerile, cum se văitau.Eu știu că trebuie să fac și eu un efort pentru a ieși din această stare, dacă am stat trei săptămâni în pat a fost greu să merg iar, am încercat să mă ridic și nu am putut. Nu te poți ține pe picioare după ce stai trei săptămâni”, a susținut pacientul, potrivit Digi24.

Recent Posts

666: Ce semnificație are acest număr de temut, potrivit experților în numerologie

Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…

2 ore ago

Semnele care anunță demența încă din tinerețe, confundate cu alte boli

Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…

2 ore ago

Horoscop chinezesc: Întorsătură totală în viața acestor zodii

Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…

3 ore ago

Adio gripă și răceală: Cum se prepară leacul băbesc care îmbunătățește sănătatea instant

Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…

3 ore ago

Premiu pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital

Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…

4 ore ago

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

4 ore ago

Citeste si: