Categories: Expertul zilei

Pacienții diabetici pot servi deserturi?

Pacienții diabetici: Unul dintre cele mai frecvente mituri despre diabet este că este cauzat de consumul prea mult de alimente cu zahăr.

Într-adevăr, dulciurile îți pot afecta corpul, dar nu provoacă diabet.

Diabetul este o afecțiune de sănătate cauzată de nivelurile ridicate de zahăr din sânge. Este extrem de nesănătos și poate avea un impact negativ asupra sănătății generale. Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că aportul de zahăr în astfel de condiții îl poate crește semnificativ. Prin urmare, pacienții diabetici trebuie să evite alimentele cu un conținut ridicat de zahăr pentru a preveni hiperglicemia. Dacă suferiți de diabet, atunci este extrem de important să aveți grijă de aportul de carbohidrați, deoarece poate declanșa într-o mare măsură nivelul zahărului în sânge.

Când vine vorba de deserturi, este esențial ca pacienții diabetici să nu exagereze. A avea diabet nu înseamnă întotdeauna că trebuie să vă reduceți total cantitatea de produse cu zahăr. În schimb, îl puteți schimba cu alte dulciuri naturale.

Potrivit expertului nutriționist Rupali Datta, „Pacienții cu diabet zaharat pot servi un desert, dacă acesta îndeplinește criteriile nutriționale. Atunci când servesc un desert, pacienții cu diabet trebuie să se asigure că acestea sunt făcute cu îndulcitori artificiali și cu ajutorul ingredientelor naturale. Puteți servi chiar o porție de orez negru cu lapte, cu niște îndulcitori artificiali, peste care să adăugați și câteva fructe uscate pentru a spori gustul. Tot ce contează este ca dulciurile să aibă în compoziție ingrediente naturale.”

Deserturile cum ar fi fursecurile, produsele de patiserie, prăjiturile și înghețatele nu trebuie consumate, deoarece nu vă vor oferi suficientă valoare nutritivă. În schimb, ați putea opta pentru iaurt congelat fără zahăr, smochine sau chiar niște prăjituri de ovăz neîndulcite.

Dacă totuși nu vă puteți abține și vă este foarte poftă de un anumit dulce din comerț, asigurați-vă că achiziționați o porție mică, necesară pentru satisfacerea poftei de moment. Acest lucru vă va scuti de momentele neplăcute ulterioare.

Este extrem de important să acordați prioritate valorilor nutriționale în orice consumați. Așadar, alegeți cu înțelepciune.

 

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

19 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: