Din cuprinsul articolului
Pacienții cu diabet au de două ori mai multe șanse de a suferi de depresie. Factorii de risc pentru diabetul de tip 2 includ creșterea în greutate, un stil de viață sedentar și sănătatea mintală precară.
Specialiștii atrag atenția că detectarea depresiei în stadiile sale incipiente este de o importanță primordială în reducerea complicațiilor generale ale diabetului.
Pacienții cu diabet au de două ori mai multe șanse de a suferi de depresie. Cu toate acestea, doar 25% până la 50% dintre persoanele cu diabet zaharat care suferă de depresie sunt detectate și tratate.
Tratamentul, indiferent de consiliere, medicamente sau ambele, este de obicei destul de benefic. Fără terapie, depresia se agravează frecvent, mai degrabă decât se ameliorează.
Se crede că modificările legate de diabet în chimia creierului sunt legate de dezvoltarea depresiei. Deteriorările cauzate de neuropatia diabetică sau arterele sanguine înfundate din creier, de exemplu, pot duce la depresie la persoanele cu diabet.
Capacitatea ta de a lucra, de a comunica și de a gândi în mod coerent sunt toate afectate de depresie.
„Depresia este asociată cu niveluri mai ridicate de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, care poate afecta metabolismul glucozei sau zahărului din sânge, crește rezistența la insulină și poate cauza acumularea de grăsime abdominală. Toți sunt factori de risc pentru diabet”, explică dr. Rakesh Parikh, consultant diabetolog, potrivit thehealthsite,com.
Cu toate acestea, motivele pentru care se întâmplă acest lucru sunt diferite. Deoarece diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică, mulți oameni consideră descurajant să ia medicamente pe tot parcursul vieții.
În plus, în unele cazuri, nivelul anormal al zahărului din sânge duce la leziuni ale nervilor, provocând frustrare și incapacitate pentru pacient. Pe lângă aceasta, mulți oameni se simt epuizați din cauza simptomelor persistente pe care le aduce diabetul.
O lucru comun în rândul pacienților cu boli cronice este că aceștia se simt mai puțin în control asupra corpului lor și sunt mai dependenți de cei din jur, dându-le un sentiment de neputință, ducând astfel la depresie.
Factorii de risc pentru diabetul de tip 2 includ creșterea în greutate, un stil de viață sedentar, fumatul, consumul de alcool și sănătatea mintală precară.
Prin urmare, depresia poate crește probabilitatea de a dezvolta diabet de tip 2. În plus, multe medicamente folosite pentru a trata depresia fac și oamenii să se îngrașe, crescând riscul de diabet de tip 2.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…