Din cuprinsul articolului
Odată cu venirea primăverii, fluctuațiile de temperatură și umiditate slăbesc capacitatea organismului de a lupta împotriva agenților patogeni, creând un mediu propice pentru răceli și infecții respiratorii.
În plus, după perioade în care organismul nostru nu a fost expus unei cantități adecvate de vitamina D, sistemul nostru imunitar poate fi slăbit. Pentru a face față acestor provocări, Ozonoterapia oferă un răspuns eficient și natural.
Ozonoterapia, o abordare terapeutică specifică medicinei regenerative, este o soluție care reechilibrează organismul în mod natural, protejându-l împotriva virozelor și accelerând procesul de vindecare a infecțiilor respiratorii. Prin insuflarea sau injectarea unui amestec de oxigen și ozon, această metodă terapeutică stimulează vindecarea și previne complicațiile asociate afecțiunilor respiratorii.
Dr. Mihai Băican, medic specialist în ozonoterapie și oxigenoterapie: “Ozonoterapia nu este doar o teorie, ci o realitate palpabilă. Această metodă naturală de tratament pleacă de la premisa că orice afecțiune are la bază o insuficientă oxigenare a celulelor din organism. Astfel, prin administrarea acestui amestec de oxigen și ozon, se poate stimula repararea celulelor și vindecarea unei game largi de afecțiuni, inclusiv cele respiratorii, reumatologice, vasculare, gastro-intestinale, dermatologice și neurologice.”
Atunci când organismul este supus presiunii provocate de schimbările sezoniere, Ozonoterapia devine un aliat de nădejde pentru menținerea sănătății fizice și psihice. Această terapie întărește sistemul imunitar, redă tonusul, îmbunătățește calitatea somnului și contribuie la starea generală de bine.
Dr. Mihai Băican, medic specialist în ozonoterapie și oxigenoterapie: „De asemenea, în fața alergiilor sezoniere, Ozonoterapia reprezintă o soluție ideală, influențând producția de citokine, proteine esențiale pentru menținerea unui răspuns imunitar echilibrat. Prin stimularea producției de celule albe din sânge, această terapie contribuie la combaterea infecțiilor și ameliorarea simptomelor precum durerile în gât, tusea și dificultățile de respirație. Beneficiile Ozonoterapiei nu se opresc aici. Prin îmbunătățirea oxigenării celulelor și a țesuturilor, această metodă terapeutică crește producția de ATP mitocondrial, adică „uzina de energie” a organismului. Aceste efecte conduc la o senzație generală de vitalitate, extrem de necesară în acest sezon.”
Cum funcționează Ozonoterapia?
Dr. Mihai Băican, medic specialist în ozonoterapie și oxigenoterapie: „Ca metodă preventivă, ozonul acționează ca un agent oxidant puternic care contribuie la eliminarea sau reducerea cantității de agenți patogeni și ne protejează de virozele respiratorii. Ca metodă curativă, datorită acțiunii sale prin cele două mecanisme virucid/bactericid și antiinflamator, Ozonoterapia potențează efectul celorlalte tratamente pentru răceală și gripă, reduce intensitatea simptomelor și scurtează perioada de vindecare.
În ambele situații, metoda de aplicare utilizată pentru adulți este autohemoterapia majoră, o procedură medicală sigură și simplă, similară unei scurte perfuzii.
Metoda presupune prelevarea a aproximativ 200 ml de sânge venos, într-un recipient steril, vidat, amestecarea lui cu o cantitate egală de ozon, într-o anumită concentrație, și reperfuzarea imediată în vena din care a fost recoltat. Pentru copii, Ozonoterapia se aplică prin insuflații rectale, recomandate la orice vârstă.”
La fel ca și alte terapii regenerative precum Terapia Hiperbară sau Terapia cu Celule Stem, Ozonoterapia nu doar tratează afecțiunile existente, ci contribuie și la promovarea unui echilibru general al organismului. Astfel, Ozonoterapia construiește o sănătate mai bună, atât fizică, cât și psihică, redând tonusul și contribuind la starea generală de bine, esențiale pentru o viață sănătoasă și activă.