Din cuprinsul articolului
Renumitul doctor Ovidiu Bojor recomandă oamenilor remedii naturale pentru a se bucura de o sănătate de fier. Cu ajutorul remediilor naturale te poți bucura de un sistem imunitar puternic, poți dezvolta imunitate în fața virușilor și să îți menții plămânii sănătoși.
Remedii naturale recomandate de profesorul Ovidiu Bojor:
Echinaceea
”Dacă deja v-aţi îmbolnăvit, planta vă poate scurta numărul zilelor de convalescenţă. Are un rol protector“, precizează profesorul Ovidiu Bojor.
Originara din America de Nord, era utilizata de catre bastinasi pentru ameliorarea manifestarilor racelii, fiind preluata mai apoi si de exploratorii europeni, care au inteles ca aceasta poate fi de ajutor in numeroase simptome.
Studiile de laborator arata ca in compozitia plantei se regasesc compusi care pot sa ajute la reducerea manifestarilor gripei, racelii sau a celor generate de infectii ale tractului respirator. Mai mult, aceleasi studii arata ca planta poate ajuta la prevenirea aparitiei racelii sau a gripei. Exista persoane care utilizeaza frecvent suplimente pe baza de echinaceea in timpul sezonului rece sau atunci cand se confrunta cu primele manifestari ale racelii, dar si pentru a sustine cresterea imunitatii.
Suplimente naturale cu zinc
Zincul se gaseste in cantitati mici in toate fluidele si tesuturile organismului uman. Acest nutrient contribuie la buna functionare a tiroidei, a sistemului imunitar, a aparatului reproducator si a functiei cognitive. Totodata, zincul ajuta in procesele de divizare si dezvoltare a celulelor, grabeste vindecarea ranilor si favorizeaza descompunerea carbohidratilor.
„Vă recomand produsul numit Biozinc, pe care îl puteţi combina cu Biomagneziu. Sunt două suplimente naturale de succes“, consideră Ovidiu Bojor.
Supa ajută la desfundarea nasului
O supă fierbine ajută la calmarea simptomelor răcelii, deoarece aburii inhalați descongestionează nasul înfundat. Totodată, vă ajută să nu vă deshidrataţi şi, în plus, este uşor de digerat.
Usturoiul şi ceapa, două medicamente puternice
Usturoiul şi ceapa sunt remedii legendare contra răcelilor, deoarece distrug germenii şi ajută la desfundarea nasului, funcţionând ca două medicamente puternice.
Durerile în gât se tratează cu zeamă de ridiche neagră
Zeama de ridiche neagră cu miere poate că nu este aşa gustoasă, dar vă poate ajuta să scăpaţi de durerile în gât şi de tuse.
„Scobiţi ridichea, puneţi miere şi lasaţi-o să se îmbibe timp de 10-12 ore. Mâncaţi apoi preparatul cu linguriţa“, sugerează profesorul Ovidiu Bojor.
Acelaşi remediu este recomandat persoanelor cu afecţiuni hepatice, deoarece zeama de ridiche neagră are proprietatea de a reface ficatul.
Gargară cu apă sărată ori cu tinctură de propolis
Gargara cu apă sărată este un remediu bun contra durerilor în gât. Puteţi încerca şi cu ceai de muşeţel ori cu tinctură de propolis. Se pun 20-25 de picături la 50 de mililitri de apă. Repetaţi procedura de două sau de patru ori pe zi, în funcţie de severitatea simptomelor.