Chiar dacă tentaţia e mare, nu exagera cu ouăle, mai ales de Paște. Dacă mănânci mai mult de şase pe săptămână este extrem de riscant pentru sănătate.
În plus, proteinele din albuşul de ou pot cauza alergii, motiv pentru care trebuie evitate de către persoanele sensibile, mai ales de copiii foarte mici.
Ouăle trebuie consumate cu prudenţă şi de cei care suferă de boli renale, gută sau hepatită. La aceste persoane, ouăle şi carnea duc la un aport excesiv de proteine, care creşte ureea sau creatinina. La cei cu ciroză hepatică, un consum ridicat de proteine cauzează encefalopatie. De asemenea, un studiu realizat de cercetătorii de la Brigham and Woman’s Hospital, SUA, arată că ouăle sunt periculoase şi pentru diabetici.
„Cu cât consumă mai multe ouă, cu atât riscul de a muri este mai mare“, afirmă Luc Djousse, epidemiolog la Brigham and Woman’s Hospital. Vârstnicii cu un nivel mare al colesterolului trebuie să consume cât mai puţine ouă sau chiar deloc, iar cei sănătoşi pot mânca două-trei ouă fierte pe săptămână.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…