Categories: Stil de viaţă

Un medic spune ce se întâmplă cu ficatul tău dacă mănânci ouă la micul dejun

Ouă la micul dejun. Mulți oameni includ ouă în micul dejun. Dar cum afectează acest lucru ficatul? Un medic nutriționist definește acest obicei ca fiind util pentru prevenirea bolilor ficatului, inimii și sistemului nervos.

Ouă la micul dejun

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr.  Zubareva a explicat de ce recomandă consumul de ouă de găină la micul dejun. Specialistul constată că alegerea acestui produs la micul dejun este utilă pentru prevenirea dezvoltării hepatozei grase – obezitate hepatică. Această boală este foarte frecventă în rândul oamenilor moderni, dezvoltarea ei este strâns legată de consumul de alimente nesănătoase și de un stil de viață sedentar.

„Hepatoza grasă este asociată cu o încălcare a metabolismului grăsimilor în organism, drept urmare este dificil pentru ficat să facă față funcției de curățare a organismului. Gălbenușul de ou conține colină, a cărei deficiență duce la formarea de depozite de grăsime în el”, explică dr. Zubareva.

Specialistul adaugă că prezența ouălor de găină în dietă are un efect pozitiv asupra activității creierului și a sistemului nervos. Conțin lecitină, principalul material de construcție al membranelor celulare.

Sub influența acestei substanțe, alimentarea cu sânge a creierului este îmbunătățită și funcțiile sistemului nervos central sunt normalizate.

„Lecitina din ou controlează, de asemenea, descompunerea colesterolului, promovează digestia mai eficientă și absorbția grăsimilor și ajută pancreasul să funcționeze mai bine”, notează expertul.

Potrivit dr. Zubareva, mulți oameni se tem de efectele nocive ale acestui produs asupra nivelului de colesterol, dar consumul lor ajută de fapt la creșterea nivelului de colesterol „bun”, datorită căruia riscul de ateroscleroză este redus și, în consecință, protectia impotriva bolilor vasculare este imbunatatita si bolile de inima, potrivit Actualno.

Efectul pozitiv al oului asupra organismului

Se datorează compoziției sale bogate: produsul este saturat cu proteine ​​de înaltă calitate și acizi grași valoroși (omega-3), vitamine și oligoelemente. „Acestea sunt fosfor, seleniu, zinc, acid folic, calciu, sodiu, magneziu, vitaminele A, B2, B5, B12, E, K. Toate aceste substanțe sunt implicate în procese importante de viață ale organismului”, rezumă medicul.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

7 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

7 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

8 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

8 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

9 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

9 ore ago

Citeste si: