Din cuprinsul articolului
Experții spun că secretul longevității se învârte în jurul unei diete echilibrate. O băutură răcoritoare, consumată zilnic de milioane de oameni, poate scurta viața.
Pentru cei care doresc să trăiască mai mult, anumite băuturi ar trebui evitate cu orice preț.
Un studiu recent a identificat consumul de băuturi îndulcite cu zahăr ca fiind cauza morții timpurii.
Cercetătorii au analizat datele din două studii de anvergură pe mai mult de 100.000 de bărbați și femei, colectate prin chestionare.
În comparație cu persoanele care au băut rareori băuturi îndulcite cu zahăr, cei care au băut șase pe săptămână au avut un risc crescut de șase la sută de deces timpuriu.
Cei care au băut două sau mai multe băuturi zaharoase pe zi, pe de altă parte, au avut un risc crescut de 21% de deces timpuriu.
Cercetătorii au asociat acest risc de deces precoce în principal cu dezvoltarea cardiovasculare, care era deosebit de frecventă în rândul femeilor.
Băuturile îndulcite cu zahăr se referă la orice băutură care conține îndulcitori calorici adăugați în timpul preparării. Acest conținut de zahăr este unul dintre factorii cheie ai inflamației în organism, unul dintre semnele distinctive ale majorității bolilor.
Afluxul masiv de zahăr care vine în exces odată cu consumul de astfel de băuturi umple, de asemenea, corpul cu „calorii goale”, păcălindu-l să creadă că este plin.
Băuturile cu zahăr sunt asociate cu o serie de probleme de sănătate, în special obezitate, diabet, boli de inimă și accident vascular cerebral.
Foarte des, aceste băuturi cuprind o serie de îndulcitori chimici care contribuie, de asemenea, la această problemă.
În acest context, Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul redus a acestor băuturi.
O altă problemă metabolică în joc include defalcarea glucozei, care este preluată de celulele corpului cu ajutorul insulinei.
Cu cât consumați mai multă glucoză, cu atât mai multă insulină trebuie să producă pancreasul.
Atunci când oferiți organismului mai mult combustibil decât este necesar, organismul transformă surplusul de zahăr în celule grase, creând rezistență la insulină, care este un semn distinctiv al diabetului, potrivit The Express.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…