Din cuprinsul articolului
Creștin-ortodocșii mai au de ținut 45 de zile de post înainte de Paște. Postul, cel mai lung din an, a început pe 18 martie și se sfârșeşte pe data de 5 mai.
În perioada postului, credincioșii trebuie să se roage pentru curățarea sufletului. Dea asemenea, este interzis consumul de carne, brânză, ouă și lapte. În schimb, există și zile în care credincioșii au dezlegare la pește – de Buna Vestire, pe 25 martie, şi de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), pe 28 aprilie..
În perioada Postului Paștelui, medicii atrag atenţia că mulţi credincioşi consumă produse care nu sunt deloc sănătoase. Există câteva alimente care sunt consumate în mod regulat în post, însă este bine de știut că acestea au efecte nocive asupra organismului.
Există câteva alimente pe care toţi cei care vor să ţină Postul Paștelui trebuie să le evite, deși, în această perioadă, se găsesc din abundență pe rafturile magazinelor.
Acest produs se află în fruntea listei alimentelor de post periculoase. Deși este un produs la îndemâna oricui, acesta ar trebui să fie evitat, fiind bogat în E-uri, coloranți, gluten, sare în exces sau amidon.
Combinat cu pâine, acest produs devine o adevărată bombă calorică, motiv pentru care nu ar trebui să fie consumat.
Eeste un alt aliment care ar trebui să fie evitat, fiind bogată îngrăsimi trans, acele grăsimi care favorizează depunerea colesterolului pe vasele de sânge.
Consumată pe termen lung, acest aliment poate duce la apariţia bolilor cardiovasculare. Totodată, grăsimile hidrogenate din margarină slăbesc sistemul imunitar, provocând şi rezistenţă la insulină.
Acesta este, de asemenea, un aliment periculos, fiind găsită la raft sub diferite forme. Din păcate, majoritatea produselor din soia sunt foarte procesate și conțin aditivi nocivi, precum și alte substanțe care au rolul de a da senzația unui gust asemănător produselor pe bază de proteine animale.
Este important să citim atent eticheta și să evităm să cumpărăm produse care conțin tartrazină (E110), coșenilă (E120), roșu ponceau (E124), glutamat de sodiu (E621) și alte E-uri toxice sau suspecte, potrivit doc.ro.
Totodată, este bine să fim atenți și la prăjiturile de post, care conțin foarte mult zahăr, precum și alte ingrediente complet nesănătoase.
Indiferent ce produse alegem de pe rafturile magazinelor, este important să citim cu atenție eticheta, astfel încât să putem identifica ingredientele care ni se par suspecte. În perioada postului, mâncărurile simple, preparate în casă, reprezintă cea mai bună variantă de a ne păstra sănătoși.
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…