Din cuprinsul articolului
Oamenii mănâncă și beau lucruri nesănătoase tot timpul. Unii oameni sunt conștienți de consecințe, în timp ce alții nu sunt. Unii cunosc consecințele acestor alimente, dar nu le pasă. Totuși, acest articol nu este despre mâncare. Este vorba despre o băutură comună pe care milioane de oameni o consumă în fiecare zi.
Aproximativ 25% din toate băuturile vândute în America sunt băuturi răcoritoare. Chiar dacă vânzările de sifon au scăzut în ultimii ani, aproximativ o treime dintre americani beau sifon sau alte băuturi dulci. Deoarece aceste băuturi sunt de obicei comercializate persoanelor care au 18-24 de ani, nu le pregătește pentru un viitor sănătos. Consumul de sucuri acidulate poate crește riscul unei persoane de obezitate, diabet de tip 2 și boli de inimă.
Conținutul de zahăr dintr-o cutie de suc de 350 de ml este de aproximativ opt lingurițe. Majoritatea companiilor nu folosesc zahăr real și folosesc în schimb sirop de porumb bogat în fructoză. Conținutul de zahăr îi sperie pe unii și aceștia apelează la sucuri dietetice, care sunt de fapt mai rele. Sucurile fără zahăr sau sucurile dietetice conțin îndulcitori artificiali, care sunt de obicei de 300 de ori mai dulci decât zahărul obișnuit.
O mulțime de sucuri conțin cafeină și acid fosforic. Dacă aveți prea mult fosfor în organism, corpul dumneavoastră nu poate absorbi corect calciul. În plus, acidul fosforic din sifon poate duce la scurgerea calciului din oase.
A fost efectuat un studiu pe 1.413 femei și 1.125 bărbați pentru a vedea care este densitatea minerală osoasă (DMO) după consumul regulat de sifon. Rezultatele au arătat că sucul a redus densitatea osoasă, în special DMO la șoldurile femeilor, deoarece zona respectivă este mai susceptibilă la pierderea osoasă.
Aceasta înseamnă că ar trebui să încercați să evitați sifonul, deoarece vă poate crește riscul de osteoporoză sau boli care inhibă absorbția calciului, de exemplu, boala Crohn.
În primele 10 minute – O cană conţine 10 linguri de zahăr, ceea ce înseamnă 100% din doza zilnică. Fosforul, responsabil cu aromă, intră în sistem.
După 20 de minute – Creşte nivelul de glucoză şi creşte nivelul de insulină. Ficatul transformă zahărul în grăsime.
După 40 de minute – Cafeina din suc este absorbită complet. Fluxul sanguin creşte şi ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Creierul tău blochează receptorii hormonali pentru adenozină, ceea ce previne oboseală.
După 45 de minute – Secreţia de dopamină creşte, inducând o stare asemănătoare cu heroina.
După 50 de minute – Fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul duc la o accelerare a digestiei. Se limitează excreţia de calciu în urină.
După 60 de minute – Toate mineralele care ar trebui să ajungă în oase, inclusiv magneziul, calciul şi zincul, sunt excretate în urină.
După o oră – Te simţi plină de energie şi începi să ai schimbări de stare.
În afară de consumul de alcool, sucul este unul dintre cele mai rele lucruri pentru ficat. Consumul continuu de suc poate crește riscul de ciroză.
Vă amintiți conținutul de acid fosforic din sifon pe care l-am menționat mai devreme? Ei bine, poate afecta tractul urinar și sănătatea rinichilor tăi. Dacă bei o cutie de suc de 250 ml în fiecare zi, îți poți crește riscul de a dezvolta pietre la rinichi cu 15%.
Deoarece sifonul are atât de mult zahăr, sănătatea ta orală este în pericol de fiecare dată când bei sifon. Deteriorarea smalțului dinților, acidul și substanțele chimice din sifon pot fi mai rele pentru dinții tăi decât bomboane.
Poate fi greu să-ți antrenezi organismul să nu poarte poftă de suc. Unii oameni sunt dependenți de el!
Este important să aveți alte opțiuni pentru a înlocui sucul.
Consumul de sucuri de detoxifiere te poate ajuta sa scapi de sucul din dieta sau diverse ceaiuri din plante pot fi, de asemenea, benefice. Dacă faceți o oală mare de ceai din plante, o puteți păstra la frigider și puteți bea ceai cu gheață zile întregi.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…