Din cuprinsul articolului
OSTEOPAT: 10 REGULI pentru SĂNĂTATEA spatelui. Ai dureri de spate și nu îți trec orice ai face? Iată cum poți scăpa de durere și cum o poți preveni pe viitor:
Durerea este de cele mai multe ori simptomul care îi determină pe oameni să ia decizia de a apela la terapii. Dintre toate durerile, cea de spate este printre cele mai frecvente.
Puțini sunt cei care pe parcursul vieții nu experimentează măcar o dată durerea de spate. În sfera osteopatiei intră o gamă largă de afecțiuni, dar azi ne vom opri asupra durerilor de spate.
Despre aceste dureri și cum le putem preveni și trata ne-a vorbit osteopatul Paul Caradan, care profesează în România și în Danemarca, iar practica i-a demonstrate că, de multe ori, în spatele durerilor fizice stau de fapt dezechilibre emoționale.
“Așa poate fi explicat faptul că, deseori, oamenii vin la osteopat cu dureri care nu au o cauză ce poate fi identificată.
Dacă vorbim despre durea de spate, când un pacient se prezintă la osteopat reclamând dureri la nivelul coloanei, în timpul anamnezei putem să aflăm, spre exemplu, că stilul de viață al persoanei respective este unul stresant.
Or, stresul, încordarea, cauzează dureri de spate. De asemenea, anxietatea sau impulsurile agresive reprimate”, a declarat, pentru Doctorul zilei, Paul Caradan.
Dar în ce constă tratamentul osteopat? Cauzele durerilor de spate sunt multiple, iar strategia terapeutică ține cont de acest lucru și abordările sunt diferite.
“În timpul tratamentului, osteopatul folosește mobilizarea și manipularea articulațiilor și masajul țesuturilor moi. Acestea sunt utile pentru realinirea articulațiilor, întinderea mușchilor și eliberarea tensiunii.
Pe lângă tratarea zonelor specifice de durere, insistăm pe tratarea cauzele acestor dureri. De asemenea, sunt oferite recomandări personalizate privind exercițiile și stilul de viață”, spune osteopatul.
Osteopatia este o formă non-ivazivă de terapie manuală (care se realizează cu mâinile), iar osteopatul este un doctor în medicină manuală.
Mâinile sale sunt instrumentul principal al actului terapeutic, iar manevrele osteopate elimină constricțiile musculare și fasciale, mobilizează articulațiile și uneori declanșează eliberări somato-emoționale.
Pe scurt, toate părțile organismului sunt aliniate și funționarea lor în echilibru este restabilită.
Osteopatia este o terapie complexă și are și scop preventiv, nu doar de a trata.
“Recomandarea mea este ca oamenii să nu aștepte până apar probleme fizice, ci să vină și la tratamente de prevenție, să capete această obișnuință de a preveni. Concret, revin asupra exemplului cu stresul.
Știm că stresul pe perioade lungi de timp generează o tensiune musculară. Tensiunea musculară, la rândul ei provoacă, de exemplu, dureri de coloană.
Or, dacă ne gândim să consultăm un osteopat în faza în care resimțim doar stresul și lucrăm pe relaxarea musculară, nu mai ajungem la durerile de coloană. În plus, pe lângă îmbunătățirea stării de sănătate, osteopatia asigură și o mobilitate excelentă”, declară Paul Caradan.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…