Din cuprinsul articolului
Somnul este o parte foarte importantă a vieții. Fără acesta nu am putea funcționa și supraviețui, fiind responsabil pentru echilibrarea tuturor caracteristicilor și funcțiilor din organism.
În timpul somnului, organismul se regenerează la nivel celular. Astfel, ne vom vindeca și ne vom „încărca” bateriile după fiecare zi plină.
În lipsa somnului, funcțiile organismului vor fi încetinite, se vor dezvolta o multitudine de dezechilibre, sistemul imunitar va avea de suferit și pot fi declanșate mai multe probleme grave de sănătate.
„Sunt mai multe tipuri de boli ale somnului, unde nu ne respectăm bioritmul nostru natural. De exemplu, atunci când zburăm pe alte continente.
Există şi alte tulburări, iar cea mai importantă este munca în ture, dar mai sunt situaţii pe care multe persoane le confundă cu insomnia.
Adolescenţii care adorm târziu şi se trezesc târziu şi ca atare sunt consideraţi leneşi sau persoane care se culcă foarte devreme şi se trezesc la 4 dimineaţa”, a spus medicul Oana Deleanu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.
”Nu le putem considera neapărat afecţiuni, la fel de severe precum este insomnia. Atât timp cât persoana respectivă poate să doarmă 7-8 ore, este un lucru minunat”, mai spune medicul.
„Până de curând aş fi spus că ar conta cât de mult dormim, dar mai nou, specialiştii recomandă ca ora 4 dimineaţa să ne prindă undeva pe la mijlocul somnului. Deci, surprinzător, nu este ora 22 aşa cum se spunea. Cel mai bine este ca fiecare să doarmă cum îi permite corpul.
Sunt persoane care se plâng că nu pot sări din pat imediat dimineaţa. Sunt alţii care în 5 minute se şi trezesc. Inerţia somnului poate fi nişte predictori ai dezvoltării unor demenţe mai târziu.
Cea mai bună metodă de a ne activa imediat după somn este să ne expunem la lumina soarelui. Mai există şi nişte lămpi medicinale cu lumină solară, care ajută”, a mai precizat medicul.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…