Din cuprinsul articolului
Ora de iarnă ne poate perturba comportamentul alimentar. În noaptea de sâmbătă 29 spre duminică 30 octombrie, s-a trecut la ora de iarnă. Această mică diferență de o oră ne poate schimba radical stilul de viață. De la pofta de mâncare, până la oboseală. În această situație, un expert vine cu sfaturi.
Care sunt efectele asupra somnului și a apetitului? Cum ne putem adapta la această schimbare de timp?
Cert este că schimbarea orei, chiar și cu o singură oră, ne poate perturba comportamentul alimentar: senzația de foame este probabil să apară mai devreme. Cum să reacționăm? Nathalie Negro, dietetician-nutriționist, sugerează două opțiuni:
În acest caz, este posibil să vă fie foame înainte de acest moment. Acest sentiment va dispărea la un moment dat, dar se va întoarce în forță. Deci, ce poți face pentru a evita mâncatul în exces la mese?
Nathalie Negro sfătuiește „să alegem carnea în locul peștelui, să optăm pentru leguminoase sau paste integrale în locul cartofilor; pâine cu tărâțe sau pâine integrală în locul baghetei; brânză de vaci în locul iaurtului și fructe crude întregi în locul sucurilor”.
Pentru cei care se tem să nu poată aștepta până la prânz, Nathalie Negro sugerează „împărțirea micului dejun”. Cum puteți face acest lucru? Consumând o băutură caldă, pâine prăjită și un produs lactat atunci când vă treziți, și savurând un fruct la mijlocul dimineții: între 10:30 și 11:00. Apoi faceți același lucru după-amiaza.
„Planificați o gustare care să facă parte din prânz sau cină: o felie de pâine cu un baton de ciocolată în jurul orei 17.00 și o reducere a alimentelor bogate în amidon seara sau a fructelor la prânz și a produselor lactate seara la gustare.
Acest sfat ar trebui să îi ajute pe oameni să facă față schimbării timpului în ceea ce privește alimentația, fără riscul de a se îngrășa.
Partea bună a acestei tranziții de iarnă este că vă permite să câștigați o oră la sfârșitul zilei. Aceasta este o ocazie excelentă pentru a vă revizui rutina de seară:
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…