Din cuprinsul articolului
Cancerul este rezultatul deteriorării sau modificării materialului genetic al celulelor noastre.
Dr. Wouter Hendrickx, cercetător principal al Laboratorului Omics funcțional pentru cancer, din cadrul departamentului de cancer de la Sidra Medicine (parte a Qatar Foundation), a declarat pentru Express.co.uk: „Astfel de modificări pot apărea din cauza unei multitudini de factori, cum ar fi îmbătrânirea, expunerea la anumite substanțe chimice și substanțe, alegerile stilului de viață și chiar mutațiile genetice moștenite”.
El a constatat: „Cancerul este într-adevăr o boală gravă, iar screening-ul și autoexaminările regulate sunt esențiale pentru depistarea precoce”.
Ca parte a autoexaminărilor, merită, de asemenea, să notați orice simptome neobișnuite.
Dr. Hendrickx a enumerat indicii generale, timpurii de cancer:
„Cu toate acestea, multe dintre aceste simptome pot fi, de asemenea, asociate cu alte afecțiuni decât cancerul”, a declarat Dr. Hendrickx.
„Astfel, este vital să consultați un profesionist din domeniul sănătății dacă aveți simptome persistente sau inexplicabile.”
Dr. Hendrickx a asigurat Ritmul de îmbunătățire a tratamentelor împotriva cancerului a fost remarcabil în ultimele câteva decenii și continuă să se accelereze.
El a adăugat: „Progresele în genomică au dus la dezvoltarea terapiilor personalizate, care adaptează tratamentul pe baza structurii genetice specifice a cancerului unei persoane.
„Imunoterapia, care valorifică puterea sistemului imunitar al organismului pentru a lupta împotriva cancerului, este un alt domeniu în care se înregistrează progrese rapide.
„În mod similar, progresul în tehnologii precum editarea genetică CRISPR și terapiile cu celule CAR-T prezintă un potențial enorm.”
Biologia cancerului a fost înțeleasă din ce în ce mai bine, trecând de la proliferarea celulelor canceroase la stroma și celulele imune din interiorul tumorilor.
Dr. Hendrickx a declarat: „Recent, a ieșit la iveală rolul microbiomului și influența sa asupra sistemului nostru imunitar.
„Cu toate acestea, este esențial să observăm că, deși progresele sunt rapide, transpunerea acestor noi cunoștințe în noi tratamente și aprobarea acestora necesită timp pentru a asigura siguranța și eficacitatea.”
Tuturor celor care se confruntă cu semne de cancer li se recomandă cu tărie să apeleze la sfatul profesional al medicului lor.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…