Sari la conținut

Operaţia care are un risc mai mare de nereuşită în cazul fumătorilor

Cercetătorii au analizat datele de la astfel de intervenţii chirurgicale din perioada 2007-2009 pentru a descoperi câţi dintre pacienţi fumau în momentul operaţiei.

Potrivit rezultatelor, fumătorii au un risc mai mare de a face complicaţii şi timpul de vindecare era mai mare în cazul lor.

Mai exact, cei care fumează au şanse 92% şanse de supravieţuire în cazul unei operaţii de protezare a şoldului, în comparaţie cu nefumătorii care au 99%  şanse.

Autorii studiului recomandă pacienţilor care trec printr-o operaţie de protezare a şoldului să renunţe la fumat.

Protezarea şoldului reprezintă acea procedură chirurgicală prin care cartilajul şi oasele afectate ale şoldului sunt înlocuite cu un material artificial. Articulaţia naturală a şoldului este o articulaţie de formă „bilă în cupă”. „Bila” nu este altceva decât capul femurului. „Cupa” este acetabulul, o cavitate a osului coxal. Proteza de şold implică, pe de o parte, înlăturarea chirurgicală a bilei şi cupei naturale şi pe de altă parte, înlocuirea acestora cu o bilă din metal inserată pe femur şi o cupă din material plastic. Practic bila artificială metalică şi cupa reprezintă proteza.

Intervenţia este recomandată în coxartroză, atunci când boala se află într-un stadiu avansat, iar leziunile degenerative de la nivelul şoldului sunt grave, nemaiputând fi tratate prin administrarea tratamentui medicamentos. Pentru efectuarea acestei intervenţii nu există o limită de vârstă. Dacă starea biologică a pacientului este una bună, permiţând anestezia şi efectuarea paşilor operatori, protezarea de şold poate fi recomandată la orice vârstă

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel