Categories: Expertul zilei

Oncolog român, despre cauzele cancerului. Acest aliment e otravă pe pâine și trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi

Cauzele cancerului. Deși cauza exactă a cancerului nu a fost încă descoperită și hazardul joacă un rol important în apariția bolii, există factori care cresc riscul și pe care îi putem controla. 

În cadrul unui interviu pentru EVZ.RO, medicul oncolog Cătălin Costovici a explicat de ce apare cancerul și ce ar trebui să evităm ca să ne scădem riscul. ”E ca un fel de ruletă rusească în care toți participăm. Chiar toți. Oricare dintre noi putem să dezvoltăm un cancer mai devreme sau mai târziu. Cum ne-o fi norocul. Majoritatea cancerelor sunt întâmplătoare, adică sunt urmarea hazardului”, a spus medicul.

Carnea procesată e otravă

Există însă cancere, cum sunt cele digestive, care sunt legate de consumul alimentelor procesate. ”Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi: salamurile, cârnaţii, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunţită.

Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă și niște stabilizatori, coloranți, celebrele Euri. Iar efectul lor e cumulativ în timp şi, în zeci de ani, aceste efecte, sunt otravă pe pâine, sau fără pâine. Și pâinea are stabilizatori, emulgatori și o grămadă de lucruri”, a atras atenția oncologul.

Dacă la toate acestea mai adăugăm și stresul la care suntem supuși zi de zi, rezultă ”un «cocktail» de mare succes ca să apară o nenorocire cum este cancerul”, a conchis dr. Cătălin Costovici.

Carnea e extrem de importantă la pacientul cu cancer

Medicul a mai vorbit și despre alimentația bolnavului de cancer, care nu ar trebui să excludă carnea și lactatele. Despre teroria potrivit căreia bolnavii de cancer ar trebui să evite lactatele și carnea, spune că e total greșită.

”Povestea asta e fantasmagorică și nu are niciun substrat științific. Noi le recomandăm paciențilro noștri o dietă echilibrată în primul rând, adică bogată în legume și fructe, dar nu fără carne.

Carnea este extrem de importantă, mai ales la pacienul care e supus tratamentelor intensive oncologice. Carnea aduce în primul rând proteină, iar proteina animală este proteină de înaltă calitate. Avem nevoie de consum și de carne pentru ca pacientul săși refacă capitalul hematologic necesar pentru a putea face față seriior următoare de tratament”, a completat medicul.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

3 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

4 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

5 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: