Din cuprinsul articolului
OMS și UE, ajutor medical pentru Republica Moldova! Donație de o tonă de medicamente, ca răspuns la criza refugiaților.
În contextul în care zeci de mii de ucraineni s-au refugiat în Republica Moldova, o ţară ai cărei locuitori se luptă la rândul lor cu sărăcia şi neajunsurile, Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană au donat o tonă de medicamente și produse medicale Ministerului Sănătății, ca răspuns la criza refugiaților.
La 4 martie 2022, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu suportul Uniunii Europene, a livrat Ministerului Sănătății o tonă de medicamente esențiale și produse medicale din cadrul mecanismului OMS pentru situații de urgență.
Este vorba de kituri de urgență cu medicamente de primă necesitate și pentru bolile netransmisibile. Ajutorul umanitar va fi repartizat de Ministerul Sănătății prin intermediul depozitului farmaceutic „Sanfarm-Prim” conform necesităților de la puncte medicale amenajate în centrele pentru refugiații din Ucraina.
„Nevoile de sănătate ale persoanelor refugiate sunt extrem de diferite, de la boli infecțioase de sezon la boli cronice, de la copii și mame gravide până la persoane cu hipertensiune arterială, diabet zaharat și care necesită hemodializă. Datorită ajutorului umanitar oferit de OMS și UE, Ministerul Sănătății va asigura un acces echitabil la medicamente, iar sistemul de sănătate va oferi în continuare asistență medicală necesară persoanelor refugiate”, a declarat Zinaida Bezverhni, secretar de stat al Ministerului Sănătății din Republica Moldova.
OMS dispune de module standardizate de medicamente și consumabile medicale necesare în situații de urgență pentru a asigura un răspuns rapid și eficient la nevoia de medicamente și produse medicale.
Acest lucru înseamnă furnizarea de truse standard, preambalate, ce pot fi păstrate și livrate imediat la cerere pentru a răspunde nevoilor prioritare de sănătate în caz de urgență. Trusele medicale standardizate de diferite profiluri sunt destinate în primul rând populațiilor afectate sau strămutate care nu au acces la servicii medicale. Kit-urile pot fi, de asemenea, utilizate de către instituțiile de asistență medicală primară.
Sala Polivalentă din Chişinău s-a transformat în casă pentru aproape 700 de refugiaţi din Ucraina. Peste 1,5 milioane de ucraineni au fugit din calea războiului până acum, iar cei mai mulţi au ales calea Poloniei şi României, în timp ce alţii s-au dus în Slovacia şi Republica Moldova.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…