Din cuprinsul articolului
OMS recomandă purtarea măștii în continuare, chiar și pentru persoanele vaccinate. „Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că…”
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat vineri că oamenii ar trebui să poarte în continuare măști și să ia alte măsuri menite să limiteze răspândirea COVID-19, ridicând îngrijorări cu privire la varianta Delta a COVID-19, care se răspândește rapid.
„Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că s-au vaccinat cu cele două doze. Încă trebuie să se protejeze. Vaccinul singur nu va opri transmiterea comunitară. Oamenii trebuie să continue să folosească măștile în mod constant, să fie în spații ventilate, să se spele pe mâini, să păstreze distanțarea, să nu stea în aglomerații…
Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă oamenii sunt vaccinați, atunci când există o transmisie comunitară în curs”, a spus dr. Mariangela Simao, directorul general adjunct pentru accesul la medicamente și produse de sănătate la OMS, potrivit CNBC.
În Statele Unite ale Americii, de exemplu, în ghidul actualizat, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din luna mai au spus că nu este necesar ca persoanele complet vaccinate să poarte măștile în majoritatea mediilor interioare sau exterioare.
Toate cele 50 de state fost de acord cu noile îndrumări, eliminând cerințele de mască și reducând alte restricții menite să prevină răspândirea virusului. Cu toate acestea, în SUA sunt încă necesare măști pe avioane și transportul public.
Conform datelor CDC, puțin peste 53% dintre americani sunt cel puțin parțial vaccinați anti-covid. Aproximativ 46% dintre oameni sunt complet vaccinați împotriva bolii.
Varianta Delta reprezintă cel puțin 20% din noile infecții din SUA, potrivit dr. Anthony Fauci, directorul de lungă durată al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA. Fauci a declarat miercuri că varianta Delta a înregistrat „cea mai mare amenințare” la eliminarea COVID-19 în SUA. Amenințarea variantei este cea mai mare în rândul comunităților cu rate scăzute de vaccinare, au avertizat experții.
Specialiștii spun că varianta Delta nu cauzează cazuri mai severe de COVID-19, dar pare să facă virusul mai transmisibil.
„Aproximativ 40 până la 50% din cazurile de variante Delta în Israel, care înregistrează o creștere, se numără printre persoanele vaccinate”, a declarat Chezy Levy, directorul general al ministerului sănătății din Israel, la începutul acestei săptămâni.
Cu toate acestea, vaccinulanti-covid pare a fi eficient în prevenirea bolilor grave și a decesului. Țările care se confruntă cu focare ale variantei cu rate scăzute de vaccinare au înregistrat o creștere a ratei mortalității COVID-19, care nu a fost observată în țările cu rate ridicate de vaccinare.
SUA are o rată de pozitivitate de 1,9% în ultima săptămână, potrivit datelor analizate de Universitatea Johns Hopkins, aproape cea mai scăzută de când a început pandemia (cea mai mică rată de pozitivitate a fost de 1,8% și a fost înregistrată miercuri).
Conform datelor Hopkins, au existat aproximativ 11.659 de cazuri noi de COVID-19 diagnosticate în fiecare zi săptămâna trecută.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…