Din cuprinsul articolului
OMS cere vaccinări în masă. Vaccinările în masă vor fi necesare în curând pentru a face față efectelor schimbărilor climatice, inclusiv amenințarea bolilor purtate de țânțari, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, se referă la țânțarii migratori, despre care ea a susținut că sunt rezultatul schimbărilor climatice, și pot transmite diferitele boli.
Pentru a face față problemei trebuie să profităm de instrumentele existente, cum ar fi monitorizarea populației de țânțari, totuși a adăugat că „trebuie să ne uităm și la intervențiile medicale, precum vaccinarea în masă a populației”.
De altfel, medicul s-a referit apoi la pandemia de Covid-19, spunând că „țările au muncit în ultimii ani din cauza Covid-19 pentru a mobiliza populațiile și a efectua vaccinări în masă, trebuie să profităm de acest lucru”.
Reamintim că OMS a susținut recent că următoarea pandemie va fi mai mortală decât coronavirusul și a oferit o listă de boli prioritare, așa cum le numește, care ar putea provoca următoarea pandemie mortală.
Boală fatală
OMS descrie Boala X (Boala X) ca fiind necunoscută științei medicale, dar care s-ar putea dovedi fatală. Indiferent dacă este vorba de un virus, bacterii sau ciuperci, probabil că nu există vaccinuri și puține tratamente disponibile, relatează New York Post. „Este un scenariu pentru care trebuie să ne pregătim cu toții”, dr. Richard Hatchett.
Experții în sănătate publică cred că următoarea „boală X” va fi zoonotică, adică va veni de la animale sălbatice sau domestice și apoi se va răspândi și va infecta oamenii. Ebola, HIV/SIDA și COVID-19 au fost focare zoonotice.
OMS a inventat termenul de Boală X în 2018, iar un an mai târziu, COVID-19 a început să se răspândească în China, comunitatea globală fiind martoră la o pandemie de la un nou virus: termenul „Boala X” a apărut deja.
„Boala X este chiar după colț”, a declarat pentru National Post dr. Pranab Chatterjee, cercetător la Departamentul de Sănătate Internațională de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din Baltimore. „Recentul focar de gripă aviară H5N1 din Cambodgia este doar un exemplu”, a adăugat Chatterjee.
„ Nu poate fi ignorată nici posibilitatea unui agent patogen proiectat în laborator (care cauzează boli). Procedând astfel, ar putea duce la o „Boală X” catastrofală, care ar face ravagii la nivel mondial”, spune un articol din 2021 în jurnalul Infection Control & Hospital Epidemiology.
O altă posibilă sursă ar putea fi așa-numiții viruși „zombi” care au fost prinși permanent în gheață, dar sunt eliberați prin încălzire.
Bolile de pe lista OMS care ar trebui să fie prioritare sunt:
Pentru a preveni și a lupta împotriva unei epidemii de „boala X”, medicii și cercetătorii din întreaga lume solicită urgent o creștere a fondurilor pentru a sprijini cercetarea cu privire la posibilii factori de pandemie, potrivit OMS.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…