Din cuprinsul articolului
OMS avertizează. Semnal de alarmă la nivel European. Directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, anunță că pandemia nu este la final și cere sporirea eforturilor de vaccinare. El făcând referire la procentul scăzut de angajaţi vaccinaţi în sectorul sanitar din Bulgaria.
Deși numărul persoanelor infectate cu noul virus scade în unele părți ale lumii, valul Omicron se deplasează spre est. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut sporirea eforturilor de vaccinare în Europa de Est. Avertizând că valul virusului Omicron se îndreaptă spre est şi „acum nu este momentul să ridicăm măsurile”.
Directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, a menționat că în ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 s-au dublat în şase ţări: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia şi Ucraina.
„Aşa cum era de aşteptat, valul Omicron se deplasează spre est. Zece state membre din est au descoperit deja această variantă”, a adăugat Kluge.
Regiunea Europeană a OMS include 53 de ţări, inclusiv câteva din Asia Centrală. Kluge şi-a exprimat regretul că vaccinarea încă este relativ lentă în unele părţi ale regiunii. Mai puţin de 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani au efectuat vaccinuri în Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina şi Uzbekistan. Kluge a precizat că în Bulgaria, Georgia şi Macedonia de Nord, sub 40% dintre cadrele medicale au primit cel puţin o doză de vaccin.
„Facem apel la guverne, autorităţi sanitare şi parteneri să examineze cu atenţie cauzele locale care afectează cererea şi administrarea mai scăzută a vaccinurilor şi să elaboreze intervenţii adaptate urgent pentru a creşte procentul de vaccinare pe baza datelor specifice contextului”, a menţionat directorul regional al OMS.
Kluge a subliniat că, în contextul valului Omicron şi al variantei Delta răspândită în Est, nu este momentul relaxării măsurilor care acţionează pentru a reduce răspândirea coronavirusului, potivit RRA.
„Aceste măsuri includ evitarea supraaglomerării, purtarea măştilor în interior, îmbunătăţirea ventilaţiei şi utilizarea testelor rapide pentru identificarea timpurie a cazurilor”, a concluzionat expertul OMS.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…