Din cuprinsul articolului
OMS a emis un nou avertisment: Trei aditivi alimentari, extrem de PERICULOȘI pentru sănătate. Ar trebui să-i evitați. De ce? Cât sunt de periculoși pentru sănătate?
Există atât de multe temeri cu privire la ceea ce conțin alimentele procesate, mai ales când vine vorba de aditivii alimentari care, după cum explică OMS, sunt încorporați „pentru a menține sau îmbunătăți siguranța, prospețimea, gustul, textura sau aspectul”.
În timp ce o dietă care exclude toate alimentele procesate sau una care permite produse alimentare cu ingrediente minim procesate reprezintă, cu siguranță, un ideal sănătos, componenta de aditivi a alimentelor procesate nu este întotdeauna factorul determinant din spatele motivului pentru care este poate considerată dăunătoare pentru sănătate.
Pentru a înțelege mai bine unii aditivi alimentari obișnuiți, inclusiv modul în care aceștia vă afectează de fapt dieta și sănătatea în general, am consultat câțiva experți în nutriție pentru a afla părerea lor.
După cum notează FDA, „orice substanță care este adăugată în mod intenționat la alimente” este considerată aditiv alimentar. De fapt, există o serie de aditivi alimentari care sunt interziși, deoarece sunt considerați substanțe ilegale, iar FDA reglementează strict acest lucru.
Așadar, dacă scopul tău este să ai un corp mai sănătos, este important să pui un accent mai mare pe consumul de alimente dense în nutrienți, în timp trebuie să acorzi o mai mare atenție la cantitatea de alimente ultraprocesate pe care le consumi, dacă nu le poți evita complet din alimentație.
Iată ce aditivi alimentari sunt de evitat:
Deși FDA a calificat și etichetat toți coloranții alimentari ca fiind GRAS, unele cercetări recunosc că ar putea exista o legătură între colorantul roșu și hiperactivitatea și agresivitatea la copii. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe dovezi pentru a susține o afirmație concludentă.
„Deși sunt necesare mai multe cercetări în acest moment, ar putea merita să încercăm să evităm colorantul roșu 40 – un colorant alimentar sintetic fabricat din petrol – la copiii cu ADHD”, spune Megan Warnke, RDN, potrivit eatthis.com.
În timp ce organizațiile de sănătate au concluzionat că acest colorant roșu 40 prezintă puține riscuri pentru sănătate, consumul acestuia, potrivit studiilor, poate duce la reacții alergice ușoare la nivelul pielii și poate agrava simptomele comportamentale la copiii cu ADHD.”
„Vă recomand să evitați nitrații și nitriții care se găsesc în cărnurile ambalate, cum ar fi șunca și mezelurile”, recomandă KeyVion Miller, dietetician și nutriționist culinar. „S-a demonstrat că acești aditivi pot contribui la un risc crescut de cancer de colon.”
„Maltodextrina este adăugată în alimente pentru a îmbunătăți textura, aroma și durata de depozitare”, spune Kim Kulp, RD, dietetician înregistrat la Gut Health Connection. „Deși în general este considerată sigură, un studiu din 2018 arată că poate crește numărul de microbi dăunători din intestin și poate deteriora mucoasa intestinelor. Aceste modificări pot duce la un risc crescut de boală inflamatorie intestinală”, mai spune nutriționistul
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…