Categories: Ştiri sănătate

Metoda care omoară 99% dintre virusurile și bacteriile de pe suprafețe și din aer, inclusiv noul coronavirus. Unul din cel mai mare spital din Viena o folosește

Din cuprinsul articolului

Omoară 99% din virusuri și bacterii. Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, utilizează un robot ultraperformant cu lumină UVC în cadrul protocolului de curățenie și dezinfecție, ca măsură suplimentară de prevenire a infecțiilor de COVID-19. Tehnologia dispozitivului inteligent are o eficienţă de 99.99% în distrugerea viruşilor şi bacteriilor din aer și de pe suprafețe. Noul echipament a costat câteva zeci de mii de euro.

 Robotul UVD, produs în Danemarca, este cel mai performant robot de dezinfecție, certificat la nivel european și validat de teste clinice efectuate la nivel internațional. Spectrul de lumină UVC pe care acesta îl emite neutralizează agenții patogeni în spațiile închise în câteva secunde, făcând mediul sigur pentru desfășurarea activităților spitalicești.

Omoară 99% din virusuri și bacterii

Robotul este proiectat să funcționeze autonom și poate fi operat ușor de către personalul responsabil cu curățenia și dezinfecția, prin intermediul unei aplicații mobile. Odată primită o comandă, acesta trasează harta cu zona în care trebuie să acționeze și se deplasează singur în saloane/sălile de operație de la diferite etaje. Dezinfectarea unui salon este realizată într-un interval de 10 minute, productivitate fiind astfel semnificativ crescută față de metodele de dezinfectare clasice. Dispozitivul notifică personalul când procedura este finalizată.

Achiziția robotului de dezinfecție de ultimă generație vine în completarea măsurilor de prevenție aplicate până acum în spitalul nostru, pentru a minimiza riscurile și a oferi pacienților și personalului medical o siguranță sporită în această perioadă. Dispozitivul este folosit la capacitate maximă în cadrul circuitelor de dezinfectare efectuate zilnic, la intervale regulate, fiind un ajutor sigur și fiabil pentru întreaga echipă. Putem spune că suntem un exemplu de bună practică în sistemul privat din Austria privind utilizarea tehnologiei pentru combaterea răspândirii noului coronavirus”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Pentru protejarea pacienților, a personalului medical și non-medical, în contextul prevenirii răspândirii infectării cu virusul Covid-19, spitalul Wiener Privatklinik din Viena a luat mai multe măsuri:

  • Accesul în spital se face numai prin punctele speciale de control, unde există personal medical care adresează întrebări în conformitate cu normele Ministerului Sănătății din Austria și unde se testează temperatura corpului;
  • Întregul personal trece prin screening-ul de la punctele de control din cadrul spitalului;
  • Personalul medical este testat cu regularitate la 2-3 săptămâni, chiar dacă nu prezintă simptome;
  • Vizitele la pacienții din spital sunt sever restricționate, fiind permise numai în cazuri excepționale și în situații medicale speciale;
  • Dezinfectarea mâinilor se face la toate punctele de control, monitorizată de personal instruit;
  • Angajații spitalului nu au voie să călătorească în zone cu risc ridicat nici dacă sunt în concediu, potrivit informațiilor emise de Ministerul Afacerilor Externe.

 

Recent Posts

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

10 minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

30 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

60 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

3 ore ago

Citeste si: