Dieta rusească face parte din grupa dietelor hipocalorice stricte. Urmată îndeaproape, garantează pierderea rapidă în greutate. Specialiştii recomandă ca, înainte de a începe acest regim radical de slăbire, să consultaţi în mod obligatoriu un medic.
Luni
Mic dejun: 100 g peşte fiert, 150 g salată verde cu morcovi şi fasole verde şi o cană cu cafea neagră fără zahăr.
Gustare: 100 ml lapte degresat şi un măr.
Prânz: supă de legume, salată de varză şi morcovi şi un pahar cu suc de mere.
Cină: 100 g peşte fiert, doi cartofi fierţi şi o cană cu ceai negru fără zahăr.
Marţi
Mic dejun: o salată cu varză, fasole verde, ceapă şi ulei de măsline şi o cană cu cafea neagră fără zahăr.
Gustare: un pahar cu kefir.
Prânz: 100 g carne de vită cu doi-trei morcovi fierţi şi un pahar cu suc de mere.
Cină: 100 g peşte fiert sau făcut la aburi, doi cartofi fierţi şi o portocală.
Miercuri
Mic dejun: un ou fiert, o felie de pâine integrală şi o cană cu cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 50 g musli cu un pahar cu iaurt.
Prânz: 150 g piept de pui la grătar, două mere şi o portocală.
Cina: salată verde cu sos vinegrette şi un pahar cu suc de mere.
Joi
Mic dejun: o cană cu lapte bătut, o felie de pâine integrală şi şase măsline.
Gustare: 200 g salată de fructe şi ceai negru.
Prânz: 100 g carne vită fiartă sau făcută la cuptor, salată verde cu ceapă şi 200 g ulei.
Cina: supă de legume şi o cană cu morcov dat pe răzătoare.
Vineri
Mic dejun: trei linguri cu brânzică de casă, o felie de pâine integrală şi o cană cu cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: un măr sau o portocală ori un pahar cu suc de mere sau de portocale.
Prânz: 100 g piept de pui fiert sau la grătar, 150 g salată de varză şi un pahar cu suc de portocale.
Cina: 150 g peşte fiert sau preparat la aburi, supă de legume, 100 g de struguri şi o cană cu ceai verde.
Sâmbătă
Mic dejun: 100 g carne de vită fiartă şi 150 g salată de varză.
Gustare: 100 g urdă sau caş slab de vacă şi o cafea fără zahăr.
Prânz: supă de legume şi o felie de pâine integrală.
Cină: 100 g carne de vită fiartă sau la cuptor, 100 g sfeclă de zahăr dată pe răzătoare şi o cană cu ceai negru.
Duminică
Mic dejun: 100 g fulgi de ovăz cu o linguriţă cu miere şi cafea fără zahăr.
Gustare: 150 g salată de fructe şi o cană cu suc de portocale.
Prânz: 100 g peşte fiert sau preparat la abur şi 150 g salată verde.
Cină: 100 g carne de vită fiartă ori la cuptor, doi cartofi fierţi şi un măr sau un pahar cu suc de mere.