Din cuprinsul articolului
Obosesală şi irascibilitate? Anxietate şi stări depresive? Medicul Adina Alberts spune că puteți găsi cauza în farfurie. Iată ce semnalează aceste simptome!
„Obosesală şi irascibilitate? Anxietate şi stări depresive?
Dureri de cap şi dificultăţi de respiraţie?!
Atenţie, cauza poate fi în farfurie!
Vestea bună este că, de cele mai multe ori, aceste stări sunt asociate cu lipsa de magneziu. Iar această carenţă se poate repara.
Iată aici câteva simptome:
• Oboseală şi extenuare, chiar dacă te odihneşti suficient;
• Stări de leșin;
• Anxietate, depresie;
• Nervozitate, irascibilitate;
• Crampe musculare, tremor, spasme musculare;
• Dureri de cap;
• Palpitaţii, aritmie;
• Tensiune arterială crescută;
• Dificultăţi de respirație;
• Dereglări digestive, cum ar fi diareea sau constipaţia.
*Dar cum ajunge organismul să rămână în pană de magneziu? Ei, bine, răspunsul se află chiar în farfuria ta!
• Alimentaţia bazată pe produse hiper-procesate şi săracă în legume şi verdeţuri poate duce la o lipsă acută de magneziu (şi nu numai)!
Alţi factori mai puţin cunoscuţi, care conduc la hipomagnezie (deficit de magneziu) sunt:
• Fumatul şi consumul excesiv de alcool;
• Stresul;
• Lipsa odihnei;
• Afecţiunile gastro-intestinale (inclusiv, intoleranța de gluren, boala celiacă, boala Chron);
• Afecţiunile renale;
• Afecţiuni ale ficatului;
• Pancreatita;
• Diabetul;
• Utilizarea de purgative, diuretice şi laxative.
Nivelul optim de magneziu în organism are beneficii neaşteptate! Are un efect pozitiv pentru menținerea funcției normale a inimii, ajută la eliminarea crampelor și are influență pozitivă asupra sistemului nervos, în special în caz de suprasolicitare, stres și tensiune emoțională. Administrat înainte de culcare, acesta îmbunătățește somnul și ajută la obținerea unei odihne desăvârșite ”, a scris medicul Adina Alberts pe Facebook.
Medicul Adina Alberts a dezvăluit pe pagina sa de socializare care sunt cele 10 reguli cu care putem preveni aparoția cancerului.
„Cum?! Simplu. Îți trebuie doar disciplină, perseverență, dorința de informare și găsirea surselor corecte pentru aceasta.
Totul pleacă de la stilul de viață, de la alegerile alimentare, de la autocunoaștere.
Organismul este un tot unitar. Psihic, suflet, emoție, alimentație, mișcare, relaxare, somn, bucurie, împlinire…
Secretul stă în armonie și echilibru. Mai concret, absolut orice stare emoțională, orice aliment ingerat, orice toxic respirat, înghițit sau aplicat pe piele, orice mișcare fizică intensă va influența, într-o manieră complexă, starea noastră de sănătate.
1. Păstrați în alimentație proporția ideală de 80/20 alimente cu efect alcalinizant versus alimente cu efect acidifiant.
Care sunt alimentele alcalinizante? Orice legumă proaspăta, mai ales cele verzi, orice fruct proaspăt, semințele și fructele oleaginoase, toate tipurile de lactate crude și de lactate fermentate, orice tip de oțet, borș, drojdie, citrice, apa, uleiuri comestibile presate la rece. Alimentele acidifiante sunt reprezentate de carne-orice tip, mezeluri, făinoasele, ouă, mai ales gălbenușurile, brânzeturi maturate, alcool.
2. Gândiți pozitiv. Nu bârfiți, nu pizmuiți, nu invidiați. Studiile arată că starea de invidie produce acidifierea organismului.
3. Faceți sport de câteva ori pe săptămana. Oxigenarea intensă produsă de efortul muscular este alcalinizantă.
4. Relaxare, distracție, întâlniri cu prietenii, timp de calitate cu familia, toate acestea vă încarcă bateriile.
5. Somnul, sauna, meditaţia, exerciţiile de respiraţie, buna dispoziţie, bucuria, fericirea, calmul, induc alcalinizează organismul.
6. Evitați emoțiile negative de orice fel, filme de groază, concerte zgomotoase, activități care produc descărcări masive de adrenalină.
7. Beți multă apă alcalinizată cu puțină lămâie sau câteva felii de castravete sau măr. Sau consumați apă plată alcalină din comerț.
8. Nu utilizați decât produse cosmetice bio. Sau puteți pune pe pielea fetei sau a corpului orice produs pe care îl puteți și mânca eventual, cum ar fi pulpa de fructe, uleiuri comestibile, drojdie, smântâna, miere, bicarbonat de sodiu, ouă, etc
9. Vitaminizarea periodică, în cure de două ori pe an, precum și administrarea produselor naturiste alcalinizante bogate în clorofilă de genul chlorella, cafea verde, ceai verde, aloe vera, spirulina, orz verde, matcha, etc, sunt extrem de eficiente.
10. Petreceți mult timp în natură departe de tehnologia modernă de telecomunicații, departe de surse de poluare și de stres”, a scris medicul Adina Alberts pe Facebook.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…