Din cuprinsul articolului
În mod normal, organismul nostru se confruntă cu o multitudine de schimbări atunci când vine toamna. Corpul nostru trebuie să se adapteze la noile condiții, la temperatură și la noile cantități necesare de energie. De asemenea, sistemul imunitar poatre fi afectat de aceste schimbări, lăsând corpul vulnerabil în fața agenților patogeni.
Pentru e evita aceste riscuri este important să știi cum să îți îngrijești cât mai bine organismul în acest anotimp.
Toate aceste schimbări pot obosi corpul, făcându-ne să ne simțim mai slăbiți și mai vulnerabili.
Iată ce trebuie să știi despre oboseala de toamnă și cum o poți combate.
Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare ceea ce trebuie să știi despre oboseala de toamnă și cum poate fi ameliorată cu ajutorul unor obiceiuri simple.
„Toamna este un anotimp al contrastelor și al schimbărilor, atât pentru natură, cât și pentru noi – o relație de interdependență. Așadar, toamna, ca oricare anotimp, oferă numeroase beneficii, dar și ”capcane” cărora trebuie să fim pregătiți să le facem față.
Schimbări fiziologice în organism
Organismul nostru are nevoie să-și echilibreze temperatura corporală.
Dereglarea hormonală și absorbția vitaminelor/mineralelor în organism.
Datorită faptului că organismul nostru nu mai asimilează atât de eficient nutrienții, mai ales dacă nu ne alimentăm potrivit și nu suplimentăm unde este cazul, energia scade, iar oboseala își face simțită prezența.
Una dintre deficiențele cu care se confruntă 99% din populație este MAGNEZIUL – iar acesta este responsabil pentru:
Este unul dintre cei mai importanți nutrienți, însăm stresul, epuizarea, lipsa de odihnă îl epuizează și îți dezechilibrează organismul.
Modificări ale dispoziției
Scăderea energiei datorate modificărilor fiziologice la trecerea înspre anotimpul rece poate aduce și stări emoționale distincte, mai ales în contextul global actual, guvernat de frici, viruși, inconsistența informațiilor cu privire la viitor – ceea ce duce adesea la anxietate, depresie, letargie.
Frigul
O dată ce valorile de pe termometru scad devenim mai statici. Nu mai punem sângele în mișcare, nu mai ieșim atât de des afară să ne plimbăm, să alergăm. Iar acest lucru duce inevitabil la lipsa de chef de muncă, lipsa energiei, pofte mai intensificate la diferite alimente etc”, scrie Patricia Rusu, nutriționist.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…