Oboseala cronică se instalează brusc la o persoană în zilele noastre și, din păcate, încă nu există niciun test sau investigație care să pună diagnosticul.
Și totuși, peste 30% dintre pacienții care se prezintă la medic acuză acest sindrom de oboseală cronică. În ce constă tratamentul și care sunt remediile află din articolul de mai jos.
Datele statistice arată că sindromul de oboseală cronică este de trei ori mai des întâlnit la femei decât la bărbați, iar acesta se instalează de regulă între 25 și 45 de ani.
Specialiștii susțin că există anumite simptome asociate sindromului de oboseală cronică iar acestea sunt: dificultățile de concentrare, durere puternică de cap, durere de gât sau/ și musculare, stări febrile, pierdere în greutate, crampe abdominale, pulsul este rapid, transpirații nocturne și insomnii.
De aceea, este foarte posibil ca în funcție de simptomele fiecărui pacient în parte, bolnavul să fie consultat de mai mulți specialiști. Mai exact, de medicul alergolog, infecționist, reumatolog, psihiatru. Iar analizele și investigațiile medicale sunt multe, practic diagnosticul se stabilește prin excluderea altor patologii grave. Singura veste bună este că sindromul de oboseală cronică nu progresează.
Tratamentul vizează în primul rând stabilirea și aflarea cauzei care a determinat aceste simptome. Este posibil ca pacientul să primească și tratament cu antiinflamatoare nesteroide care au rolul de a ameliora durerile musculare, articulare, de cap. De asemenea, uneori și terapia ajută, fiindcă depresia este una dintre bolile care se poate afla în spatele acestui sindrom de oboseală cronică. Totodată, cu ajutorul antidepresivelor pacientul va înlătura tulburările legate de somn. Va avea loc și o recomandare cu privire la schimbarea stilului de viață al pacientului, iar aici alimentația ocupă un loc principal. Se va exclude total alcoolul.
Iată ce remedii pot combate sindromul de oboseală cronică:
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…