Din cuprinsul articolului
Afecțiunile cardiovasculare sunt influențate în mod direct de stilul de viață pe care îl adoptăm și deprinderile de zi cu zi. Alimentația nesănătoasă și lipsa de mișcare pot determina apariția bolilor cardiovasculare și a complicațiilor pe care acestea le implică. Ce trebuie să faci pentru a preveni aceste afecțiuni și ce ar trebui să schimbi în rutina de zi cu zi?
„17,3 milioane de oameni pe an sunt declaraţi ca fiind cu boli cardiovasculare, noi introduşi în sistem. Cam 31% din decesele înregistrate anual la nivel mondial se datorează bolilor cardiovasculare. De aceea scopul nostru este realmente foarte nobil dar şi foarte greu de atins în acelaşi timp.
Există intenţii către rezolvarea problemelor impuse de către factorii de risc şi dacă ne uităm în jur vedem în viaţa de toate zilele că încă sunt foarte mulţi oameni care fumează, că modul de alimentaţie este încă deficitar.
Că nu ştim foarte bine să nu alegem ce să mâncăm; de aici şi consumul exagerat de sare şi de dulciuri. Că nu suntem foarte dornici să facem sport şi că luăm în greutate. Ceea ce sunt nişte triggeri pentru boala cardiovasculară care se poate instala oricând”, explică Dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, în exclusivitate pentru Dc News.
De asemenea, Dr. Rodica Niculescu a precizat că pierderea în greutate poate fi un factor esențial în evitarea afecțiunilor cardiovasculare. Obezitatea, tot mai frecventă în ultimii ani, predispune organismul la aceste boli cauzând, în special, hipertensiune.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…