Din cuprinsul articolului
Obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc. Există anumite obiceiuri care, potrivit unor cercetări recente în domeniu, au fost asociate cu un îmbătrânire prematură cu până la 12 ani.
Un studiu realizat pe o perioadă de 20 de ani, cu peste 5.000 de adulți din Marea Britanie, a identificat aceste obiceiuri nocive care au legătură directă cu riscul crescut de deces din cauza unor afecțiuni precum bolile de inimă sau cancerele.
Printre cele mai dăunătoare obiceiuri care au fost asociate cu îmbătrânirea prematură se numără fumatul, consumul excesiv de alcool, o dietă săracă în fructe și legume, precum și lipsa activității fizice.
Studiul a relevat că 29% dintre cei care au combinat aceste patru obiceiuri au avut o probabilitate mai mare de a deceda din cauza bolilor de inimă sau a cancerelor. În contrast, doar 8% dintre cei care au adoptat un stil de viață sănătos și au evitat aceste obiceiuri au înregistrat aceleași probleme de sănătate.
Expertiza în domeniu a identificat câteva dintre cele mai riscante comportamente care contribuie la îmbătrânirea prematură:
Pe lângă acestea, cercetările au subliniat și alte factori care contribuie la îmbătrânirea prematură, cum ar fi stresul, consumul excesiv de dulciuri, sedentarismul extrem, insomnia, lipsa activității sexuale și eliminarea totală a grăsimilor din dietă.
Grupul celor cu un stil de viață sănătos, care s-au bucurat de o calitate a vieții mult îmbunătățită în comparație cu cei cu obiceiuri nocive, a inclus nefumătorii sau persoanele care s-au lăsat de fumat, cei care au limitat consumul de alcool, cei care au practicat activitate fizică regulată de cel puțin două ore pe săptămână.
Specialiștii susțin că adoptarea unor schimbări mici în stilul de viață poate avea un impact semnificativ asupra sănătății. Consumul zilnic de alimente precum un măr și un morcov pentru a asigura necesarul de legume și fructe, combinat cu un minim de 20 de minute de mișcare zilnică, poate contribui la menținerea unei sănătăți mai bune.
Este important de menționat că adoptarea unui stil de viață sănătos nu garantează în mod necesar o viață mai lungă decât cea a celor care au obiceiuri nocive, însă îngrijirea propriei sănătăți poate contribui la prelungirea vieții și îmbunătățirea calității acesteia.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…