Din cuprinsul articolului
Sistemul imunitar este bariera naturală a organismului care ne protejează de agenții patogeni dăunători. Cu toate acestea, funcționarea sa normală poate fi influențată de anumite obiceiuri nesănătoase ce pot diminua rezistența sistemului imunitar în fața anumitor afecțiuni. Ce schimbări ale stilului de viață te ajută să ai o imunitate puternică?
Anumite obiceiuri nesănătoase pot influența în mod negativ sistemul imunitar și capacitatea sa maximă, potrivit Adevărul. Un stil de viață sănătos este important atât pentru sănătatea generală, cât și pentru menținerea unei imunități puternice. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a îmbunătăți bariera naturală de protecție a organismului!
Odihniți-vă suficient și nu ignorați oboseala
Somnul este un element esențial în regenerarea organismului. Pe lângă beneficiile asupra stării psihice și emoționale, odihna îi oferă corpului răgazul necesar pentru a se reface după o zi plină de activități.
Igiena corespunzătoare
Igiena corespunzătoare a corpului reduce riscul de a contracta diferiți agenți patogeni. Igiena mâinilor este principalul mod prin care virusurile și bacteriile sunt eliminate înainte de a pătrunde în organism prin ochi, nas și gură.
Adoptă un stil de viață sănătos
Atât alimentația cât și rutina zilnică de mișcare sunt factori importanți ce contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic. Consumul de alimente proaspete, precum cel al fructelor și legumelor, este esențial pentru un organism sănătos. De asemenea, exercițiile fizice zilnice sunt recomandate pentru a întreține funcțiile normale ale corpului.
Reduceți consumul de alcool
Unele studii au descoperit că alcoolul poate influența în mod negativ sistemul imunitar și funcționarea sa normală. Din cauza deshidratării cauzate de alcool celulele nu pot funcționa la capacitatea maximă, motiv pentru care sistemul imunitar poate avea de suferit.
Reduceți stresul
Organismul poate fi vulnerabil dacă nivelul de stres este foarte ridicat, potrivit expertului Julia Blank, medic de familie în cadrul Centrului de Sănătate Providence Saint John din Santa Monica. Stresul poate ridica nivelul de cortizol, un hormon care stimulează inflamația și diminuează capacitatea normală a sistemului imunitar.