Din cuprinsul articolului
Inflamația este o reacție naturală pe care organismul nostru o are atunci când ceva nu este în regulă, fie că este vorba despre un dezechilibru sau un agent patogen.
Deși este o reacție normală, inflamația se poate croniciza și poate declanșa diferite boli și manifestări în organism, pentru perioade lungi de timp.
Inflamația poate afecta celulele, țesuturile și organele sănătoase, deși este folosit de organism pentru a combate elementele care pot dăuna organismului.
Consumul de zahăr rafinat este un motiv foarte cunoscut pentru creșterea inflamației în organism. Acesta stimulează producerea radicalilor liberi, compuși rezultați în urma arderilor celulare care provoacă inflamație. Zahărul rafinat poate fi ănlocuit cu variante mult mai sănătoase, precum mierea.
Aceste alimente (precum hot dog, maioneză, fructe deshidratate, hamburger, cârnați, margarină, mezeluri ș.a.m.d.) pot modifica bacteriile sănătoase care trăiesc în intestinul nostru. Astfel, se dezvoltă inflamația în organism. Alimentele prăjite, carbohidrații rafinați, zahărul și sifonul pot provoca riscuri, în special dacă sunt consumate constant. Trebuie să evtiăm pe cât de mult posibil consumul acestor alimente sau să reducem frecvența.
Atunci când alimentația este nesănătoasă iar toxinele nu sunt eliminate prin sport, organismul răspunde prin declanșarea inflamației. Te poți simți obosit sau poți avea dureri articulare. De aceea, specialiști recomandă un minim de mișcare de 30 de minute pe zi. Chiar și o plimbare scurtă poate face diferența. De asemenea, poți începe să faci ordine prin casă deoarece organismul va simți că faci mișcare și efectele vor fi aceleași, notează Click! pentru Femei.
Consumul de alcool contribuie la inflamația cronică și la apariția problemelor intestinale, cum ar fi Sindromul de intestin permeabil. Alături de stresul cronic, fumatul (inclusiv fumatul țigărilor electronice), acumularea de kilograme în plus, consumul de alcool este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru organism.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…