Sari la conținut

Obiceiuri de zi cu zi care îți pun sănătatea în pericol, în mai multe moduri. Greșeli comune ale stilului de viață.

telefonul mobil
Sursă: UNSPLASH
Obiceiuri periculoase

Obiceiuri comune ale stilului de viață care îți pun sănătatea în pericol, în mai multe moduri. Este posibil să faci, fără să știi, unele greșeli care îți pot afecta sistemul nervos.

Poate afecta reglarea sistemului nervos și, de asemenea, poate contribui la stresul cronic, spre deosebire de reducerea acestuia.

Este important să faci câteva mici schimbări în rutina de zi cu zi care pot face o mare diferență.

5 obiceiuri care îți afectează sistemul nervos, fără să știi

Află, în cele ce urmează care sunt cele cinci obiceiuri simple pe care trebuie să le schimbi.

1. Verificarea telefonului: Evită să îți verificii telefonul chiar în momentul în care te trezești. Poate declanșa un răspuns la stres, copleșindu-te cu notificări sub formă de e-mailuri de serviciu și actualizări de pe rețelele sociale, atrag atenția specialiștii.

2. Uiți să iei pauza: Trebuie să iei pauze de la muncă, pentru că munca constantă fără pauză poate duce la „oboseală psihică” și la scăderea productivității, spune nutriționistul Marina Wright, potrivit healthsite.com. Oboseala psihică poate menține sistemul nervos într-o stare de „activare continuă”.

3. Sari peste mese: Potrivit lui Wright, săritul peste mese poate duce la scăderea nivelului zahărului din sânge. Poate declanșa un răspuns la stres și poate perturba funcționarea normală a sistemului nervos. Săritul peste o masa poate duce, de asemenea, la iritabilitate, anxietate si oboseală.

4. Stai prea mult în casă: Nu este înțelept să petreci timp în casă toată ziua în fiecare zi. Îți poate limita expunerea la lumina naturală, ceea ce îți poate afecta negativ starea de spirit și, de asemenea, poate crește stresul. Când există o lipsă de lumină solară, ritmul circadian este afectat și este posibil să simți o scădere a nivelului de energie.

5. Prea multă cafeină: Consumul excesiv de cofeină poate stimula sistemul nervos, și nu într-un mod bun. Potrivit expertului, prea multă cofeină te poate pune într-o stare constantă de vigilență care îți poate spori stresul și anxietatea. Consumul de cafea târziu în timpul zilei îți poate perturba și somnul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel