Din cuprinsul articolului
Obiceiuri de băut care vă afectează tensiunea arterială. Și nu, nu este vorba DOAR de alcool.
A fost folosit cuvântul tensiune arterială atât de des încât să nu ne gândim la ce înseamnă cu adevărat? Ce este, de fapt, tensiunea arterială? Are de-a face cu sănătatea bătăilor inimii care, care prin acțiunea sa de pompare, ajută la circulația sângelui în organism.
Tensiunea arterială este forța de circulație a sângelui pe pereții arterelor.
Tensiunea arterială este măsurată folosind două măsurători: sistolică (măsurată atunci când inima bate și când tensiunea arterială este la maxim) și diastolică (măsurată între bătăile inimii și când tensiunea arterială este la cel mai scăzut nivel).
Dacă este lăsată netratată, hipertensiunea arterială, numită și hipertensiune arterială, poate duce la o serie de probleme de sănătate. Este important să știi ce produse mănânci și/sau bei care au un impact asupra valorilor tensiunii arteriale.
Aceste afecțiuni pot afecta oameni de toate vârstele, dar majoritatea persoanelor care suferă de hipertensiune arterială sunt persoane care au peste o anumită vârstă.
Odată cu vârsta, este o necesitate absolută reducerea consumului de anumite alimente și băuturi pentru a menține sănătatea. O dietă sănătoasă și reducerea aportului de sodiu vor ajuta cu siguranță la reducerea nivelului tensiunii arteriale.
Dar există și alte alimente și băuturi pe care ar trebui să le eviți. Alcoolul ar trebui să fie unul dintre primele lucruri pe care trebuie să-și reducă consumul. Și nu doar alcoolul: iată o listă de obiceiuri de băut care ar putea crește tensiunea arterială.
1. Băuturi energizante: Băuturile energizante conțin cofeină care poate crește tensiunea arterială. Consumul regulat de băuturi energizante poate crește nivelul tensiunii arteriale.
2. Băuturi cu zahăr: Băuturile precum sucurile dulci acidulate care au o cantitate mare de zahăr adăugat pot crește tensiunea arterială. Nu doar tensiunea arterială; băuturile care au niveluri ridicate de zahăr pot provoca, de asemenea, diabet și obezitate, ceea ce duce la probleme de sănătate mai mari.
3. Evitarea consumului de lapte: Consumul de lapte poate ajuta la scăderea șanselor de hipertensiune arterială. De asemenea, laptele poate oferi organismului nutrienți suplimentari pe care dieta dumneavoastră ar putea să nu fie suficientă.
4. Consumul de cafea înainte de micul dejun: A bea cafea primul lucru dimineața nu este un obicei foarte sănătos. Cofeina din băuturi poate crește tensiunea arterială.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…