Din cuprinsul articolului
Te-ai trezit vreodată cu mâinile transpirate la o primă întâlnire sau ți-ai simțit inima bătând cu putere în timpul unui film înfricoșător? Atunci știi că poți simți stres atât în minte, cât și în corp.
Acest răspuns automat s-a dezvoltat în strămoșii noștri antici ca o modalitate de a-i proteja de prădători și alte amenințări. Confruntat cu pericolul, corpul intră în viteză, inundând corpul cu hormoni de stres, cum ar fi adrenalina și cortizolul, care îți ridică ritmul cardiac, îți măresc tensiunea arterială, îți măresc energia și te pregătesc să faci față problemei.
În zilele noastre, este puțin probabil să vă confruntați cu amenințarea de a fi mâncat. Dar probabil că te confrunți cu mai multe provocări în fiecare zi, cum ar fi respectarea termenelor limită, plata facturilor și jonglarea cu îngrijirea copiilor, care fac corpul tău să reacționeze la fel. Ca rezultat, sistemul de alarmă natural al corpului dumneavoastră – răspunsul „luptă sau fugi” – poate fi blocat în poziția pornit. Și asta poate avea consecințe grave asupra sănătății tale.
Onco-nutriționistul Marius Văduva a explicat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN care este obiceiul care reduce sistemul imunitar la zero, moment în care se poate declanșa un cancer sau orice altă boală gravă: ”În doar șase minute!”
Potrivit onco-nutriționistului, cancerul nu apare peste noapte, ci apare pe un teren pregătit vreme de câțiva ani.
”Stresul scoate la iveală un tărâm deja pregătit.
Nu există o boală gravă, un cancer, care să apară la un om și să zică, wow, am făcut cancer în luna mai a anului cutare. Nu, cancerul a apărut în trecut și a fost scos la iveală în luna mai. În corpul tău era pregătită deja celula tumorală, cu 5-10 ani înainte.
Stresul este destul să îți scadă sistemul imunitar! Sunt studii care îți arată că șase minute de ceartă zdravănă cu partenerul tău îți aduce sistemul imunitar la zero. Doar șase minute! Nu mai vorbim că poți sta supărat o zi, sau lucruri ce se petrec în organism ca un taifun din punct de vedere celular”, a explicat onco-nutriționistul Marius Văduva în emisiunea iThink
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…