Din cuprinsul articolului
Obiceiul periculos care te îmbolnăvește. Nu mai face asta când intri în casă, medicii vin cu explicații clare despre acest comportament pe care cu toții îl facem.
Pe talpa încălțămintei se află, în medie, peste 400.000 de bacterii. Printre ele, și unele extrem de periculoase, care provoacă afecțiuni intestinale, infecții la nivelul plămânilor și chiar pneumonie, arată un studiu efectuat în SUA.
În plus, putem lua pe pantofi și smoala de pe anumite șosele, care s-a demonstrat că poate favoriza apariția cancerului, potrivit realitatea.net.
Cancerul este un termen larg care se referă la boli cu o mare varietate de simptome. Boala poate apărea practic la orice nivel de organ. Plămâni, intestine, piele, oase, creier, pentru a numi doar câteva.
Factorii care cauzează cancerul par a fi cel puțin la fel de numeroși ca și formele pe care acesta le poate lua. Oamenii de știință demonstrează deja că nu mai avem de-a face cu bolile bătrâneții, chiar dacă vârsta joacă un rol important în dezvoltarea bolii.
Factorii de mediu declanșează cancerul testicular
La sfârșitul secolului al XVIII-lea, medicul londonez Percival Pott a descoperit că bărbații care lucraseră ca hornari în tinerețe aveau o incidență mai mare a cancerului testicular decât populația generală. Deși au crescut observațiile privind relația dintre contactul (profesional) cu anumite substanțe și cancer, această constatare nu a fost imediat răspândită.
În 1918, oamenii de știință japonezi au demonstrat capacitatea anumitor substanțe chimice de a provoca cancer prin aplicarea unui strat de gudron pe animalele de laborator (iepuri), demonstrând o relație directă între gudron și cancerul de piele.
Milioane de fumători inhalează acum gudron de țigară în plămâni, iar cancerul pulmonar este principala cauză a deceselor cauzate de cancer. Cazurile apar mai frecvent la bărbați decât la femei. Raportul a început să se schimbe pe măsură ce s-au observat schimbări de comportament la fumători. Există multe alte substanțe care provoacă cancer.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…