Obiceiul nociv care te poate intoxica. Pot trece ani întregi până la primele simptome. Faci asta când gătești?

Bucătăria ar trebui sa fie una dintre cele mai sigure spații din casă. Până la urmă, aici preparăm mâncarea și este necesar să luăm cele mai importante măsuri de siguranță.

Din nefericire, pericolul nu este mereu despre lipsa igienei sau prepararea necorespunzătoare a alimentelor. Un anumit obicei poate fi foarte dăunător, mai ales dacă este făcut constant.

Pregătirea mâncărurilor cu ajutorul foliei de aluminiu poate fi un adevprat pericol pentru sănătate. Acest obicei te poate intoxica și, în timp, poate declanșa diferite simptome și afecțiuni grave.

Adesea, folia de aluminiu este folosită pentru a găti alimentele la cuptor sau grătar. Totuși, în timpul încălzirii, aluminiul se poate descompune în particule care se vor depozita în organism.

Folia de aluminiu, toxică

Pericolul reprezintă, de fapt, încălzirea și scurgerea unor părți din folia de aluminiu pe alimente. Acest lucru ne poate pune, în timp, sănătatea în pericol, notează Click! pentru Femei.

Cu atât mai mult, specialiștii au decoperit concentraţii mari de aluminiu în ţesutul cerebral al pacienţilor cu boala Alzheimer, iar studiile au arătat că un nivel crescut de aluminiu poate fi dăunător pentru pacienţii cu boli osoase sau cu probleme de rinichi, precum insuficiența renală.

Este folia de aluminiu periculoasă mereu?

Acest lucru depinde de temperatura folosită la gătit, dar şi de alimentele pe care vrem să le preparăm, deoarece există mai mulţi factori care pot să duce la infiltrarea aluminiului în alimente.

Unul dintre ei este temperatura ridicată. Atunci când gătești alimentele la temperaturi foarte ridicate, folia de aluminiu se descompune mai ușor și poate intra în alimentele pregătite.

Un alt factor este aciditatea alimentelor. Dacă alegi să găteşti alimente acide, precum roşii sau marinate pe bază de oţet, acidul poate descompune folia de aluminiu şi acest lucru poate fi dăunător, adaugă sursa citată.

Cum te protejezi de intoxicația cu aluminiu?

Dacă gătești rar în acest mod, ești în siguranță. Totuși, nu este recomandat să gătești astfel zilnic. Dacă preferi, totuși, să gătești la cuptor, poți alege hârtia de pergament sau pungile speciale pentru gătit anumite alimente, precum cartofii.

Recent Posts

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

20 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

50 de minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

o oră ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

3 ore ago

Citeste si: