Obiceiul care te ajută să reduci riscul bolilor cardiovasculare. 60% dintre decesele românilor, cauzate de afecțiuni ale inimii

Bolile cardiovasculare se află pe lista celor mai periculoase boli, la nivel mondial. În România, aproximativ 60% dintre decesele înregistrate sunt provocate de afecțiuni ale inimii.

Afecțiunile inimii pot fi prevenite cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase. Știai că majoritatea persoanelor care sunt diagnosticate cu o astfel de afecțiune au o igienă orală precară?

Se pare că există o legătură strânsă între igiena orală și riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, susțin medicii.

De aceea, este recomandat să ai grijă de sănătatea ta orală și să te ferești, pe cât posibil, de acumularea bacteriilor și dezvoltarea afecțiunilor dentare.

Sănătatea orală, esențială pentru sănătatea inimii

Studiul, efectuat de Journal of Aging Research arată că persoanele care s-au spălat regulat pe dinți au avut un risc mai redus de a dezvolta afecțiuni ale inimii, spre deosebire de persoanele care nu au avut o igienă dentară foarte riguroasă.

Studiul a inclus 5.611 de persoane, cu media de vârstă de 81 de ani. Potrivit European Journal of Preventive Cardiology, există o legătură între sănătatea orală și cea cardiovasculară, întrucât persoanele care au avut o igienă orală mai bună aveau mai puține probleme de inimă sau aceste lipseau complet.

Igiena dentară zilnică, periajul zilnic al dinților ajută la scăderea fibrilației atriale și, implicit, reduce riscul de dezvoltare a bolilor de inimă. De asemenea, folosirea aței dentare este foarte importantă pentru a elimina depunerile de placă și bacterii care nu pot fi îndepărtate numai cu periuța obișnuită, notează Click! Sănătate.

Ce este fibrilația atrială?

Fibrilația atrială este o anormalitate a ritmului cardiac, care duce la apariția bătăilor neregulate ale inimii. Persoanele de peste 60 de ani, care suferă de boli precum insuficiența cardiacă, hipertensiune arterială, astm, diabet zaharat, hipertiroidism ori care obișnuiesc să consume alcool au un risc foarte mare de a se confrunta cu fibrilații atriale. „Această tulburare de ritm este mai frecventă la vârstnici și în prezența unor boli cardiovasculare sau pulmonare “, explică medicul cardiolog Adina Stoica, potrivit sursei citate.

Recent Posts

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

9 minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

39 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

o oră ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

3 ore ago

Citeste si: