Din cuprinsul articolului
Un obicei prost îți afectează sănătatea inimii și a creierului. Potrivit ultimelor studii, experții au demonstrat că lumină artificială pe timp de noapte este dușmanul de temut al oamenilor.
Așadar, expunerea la lumină artificială pe timp de noapte scade producția de melatonină. Cu alte cuvinte, crește riscul de infertilitate. iar tensiunea arterială crește. Rezultatul? Fluctuațiile regulate pot crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Mai mult, Un studiu care a monitorizat peste 43.000 de femei a dezvăluit că încetinește metabolismul. Ce înseamnă asta? Vei crește în greutate, indiferent de durata somnului și de calitatea lui.
Efectele luminii aprinse nu se opresc aici, căci acestea pot perturba inclusiv echilibrul hormonal, iar aici se încadrează inclusiv lumina smartphone-urilor, a televizoarelor, dar și a computerele, care contribuie la deficiența melatoninei.
Așadar, ține cont și de faptul că somnul perturbat crește hormonii îmbătrâniti și reduce cei anti-îmbătrânire.
Riscul la depresie crește și el dacă alegi să adormi cu lumina aprinsă. Cercetătorii au descoperit că expunerea la lumină noaptea crește riscul de depresie. De asemenea, perturbarea ritmului circadian agravează simptomele depresiei deja existente.
Rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie au adus la suprafață unul dintre factorii declanșatori ai acestei boli.
Potrivi noilor date, se pare că adolescenţii care stau jos cea mai mare parte din zi se confruntă cu un risc mai mare de depresie până ajung la vârsta adultă, relatează Press Association, citată de agerpres.
Creşterea numărului de tineri cu simptome de depresie şi perioada din ce în ce mai mare petrecută stând jos ar putea fi două tendinţe asociate, a descoperit o echipă de cercetători de la University College London (UCL). Specialiştii au observat că tinerii care au efectuat activităţi fizice uşoare timp de o oră în plus în fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos, au prezentat o reducere a simptomelor depresive când au ajuns la vârsta de 18 ani.
ALERTĂ meteo. Un vortex polar care se va răspândi din nord va schimba configurația generală…
Arderea frunzelor de dafin este o practică veche, cunoscută pentru multiplele sale beneficii. De la…
Ești inteligent? Inteligența nu înseamnă doar scoruri ridicate la teste de IQ. Psihologii au descoperit…
Un nou studiu publicat în Journal of the Endocrine Society arată că suplimentele de vitamina…
Vești importante pentru pensionarii din România, în legătură cu pensia minimă: de la 1 ianuarie…
Schimbările climatice cresc incidența alergiilor. Unul dintre cele mai importante efecte ale schimbărilor climatice asupra…