Obiceiul alimentar care elimină aproximativ trei ani din viața noastră. Riscul de deces apare la o anumită categorie de persoane

Obiceiul alimentar care elimină aproximativ trei ani din viața noastră. Riscul de deces apare la o anumită categorie de persoane

Cercetătorii americani avertizează cu privire la un obicei alimentar pe care mulți dintre noi îl avem, dar în realitate ne poate scurta viața cu aproximativ trei ani.

Obiceiul care poate crește riscul de a muri prematur

Potrivit cercetărilor, cei care au adăugat sare în mâncare, la fiecare masă a zilei, au un risc crescut de a muri prematur. Acest risc nu privea doar persoanele în vârstă. Studiul a implicat persoane în vârstă de 40 de ani și peste, pe care oamenii de știință i-au urmărit în medie timp de 9 ani.

Prin urmare, riscul de deces prematur a fost chiar și pentru cei în vârstă de 50 de ani, spun cercetătorii.

Noile descoperiri sunt publicate în European Heart Journal. După cum explică cercetătorii, adăugarea de sare în farfurie este un comportament alimentar foarte comun.

Este direct legată de preferința pe termen lung pentru gusturile sărate și reprezintă 10-20% din sarea pe care o consumăm zilnic.

În același timp, „este o oportunitate unică de a evalua asocierea dintre sare și riscul de deces ”, a spus cercetătorul principal, Dr. Lu Qi, profesor de epidemiologie nutrițională la Universitatea Tulane din New Orleans.

În populația generală, aproximativ 3 din 100 de adulți cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani mor prematur. Odată cu adăugarea de sare, acest raport devine 4 din 100, spun cercetătorii.

Studiul a mai arătat că, la vârsta de 50 de ani, un bărbat care pune mereu în plus sare în mâncare se poate aștepta să piardă 2,28 ani din viață. În consecință, o femeie de 50 de ani cu același obicei se poate aștepta să piardă 1,5 ani din viață.

„Din cunoștințele noastre, studiul nostru este primul care evaluează sare adăugată pe farfurie cu mortalitate prematură de toate cauzele ”, a spus dr. Qi. „Descoperirile noastre sugerează că chiar și reducerile modeste ale consumului de sare pot oferi beneficii semnificative adulților de vârstă mijlocie și în vârstă.

Studiul a mai arătat că riscul de deces prematur din cauza adaosului de sare a fost ușor redus prin consumul crescut de fructe și legume. Acest lucru era de așteptat, potrivit Dr. Qi, deoarece multe fructe și legume conțin mult potasiu.

Potasiul este un oligoelement necesar pentru o tensiune arterială sănătoasă, care acționează protector asupra sănătății.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

7 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

7 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

8 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

8 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

9 ore ago

Citeste si: